sâmbătă, 15 septembrie 2012

O poveste (cutia scufitei rosii)



A fost odata ca niciodata o domnita frumoasa care s-a indragostit de un model extraordinar de poveste si mi-a cerut o cutie lucrata cu acest model.

Modelul o reprezinta pe scufita rosie si pe lupul cel rau care in aceasta poveste s-a preschimbat in lupul bun si ii aduce scufitei o floare in forma de inima.  Poate vazand rautatea lumii in care traim s-a saturat si el si a preferat o alta cale de a trai...aceea a dragostei. Ideea e geniala si lupul cel rau devenit  bun este chiar  un final extraordinar pentru o poveste.
Cert  este ca tehnica servetelului in acest caz a mers de minune. Cutia e la fel de mare ca si cea  de la frumoasele egiptene sau frumoasele africane. Ce este diferit  este tehnica de a lucra interiorul. Am gasit un model care l-am folosit pe post de tapet si l-am impodobit cu cateva ornamente pictate.



Un week-end placut cu pace si bucurie va doresc.
Anca M

marți, 11 septembrie 2012

Idei creative



Voi pune acest titlu ori de cate ori voi gasi printre lucrurile facute de mine idei de lucru si/sau modele de inspiratie.
Modelul de mai jos poate fi un exercitiu foarte usor de jumatate de ora pentru cei cu un pic de rabdare si multa imaginatie.
Va trebuie:
*hartie pentru felicitare/ foaie de bloc de desen/ hartie groasa
*forfecuta pe taiat modelul de pe servetel
*servetel
*lac adeziv
*lipici
*banda din sfoara
*praf de stele (suna bine, nuuuu?)
*...drag de lucru

Mie mi-a iesit o felicitare cam asa:


Voua?

duminică, 9 septembrie 2012

Joaca cu tusul

Din joaca si in joaca poti realiza lucruri extraordinare. Asa am realizat de-a lungul timpului mici bucurii celor din jur si mari bucurii mie insami. Spun asta pentru ca de cate ori pun mana sa lucrez ceva (sa desenez, sa colorez, sa mestesugaresc) ma simt altfel...detasata de toate, relaxata, linistita si  mai presus de toate bucuroasa ca pot sa copilaresc un pic, ca pot sa opresc timpul in loc (macar pentru mine, daca nu si in realitatea de langa mine).
Nu stiu la ce va pricepeti voi mai bine, dar orice lucru bun merita incercat. Important este sa va aduca pace sufletului vostru si bucurie celor din jur.
Felicitarea de mai sus face parte dintr-un set mai mare, cand mai gasesc poze le voi pune si pentru voi sa le vedeti.
Tehnica de relizare = hartie peste 200g + tus + pensula + inspiratie.

Pana la o noua postare, o saptamana minunata va doresc tuturor.
Anca M

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Suport de agatat...chei?

Da, eu asa as numi ce am lucrat la modelul acesta desi mi s-a spus ca mai bine nuuuu, suport de agatat...bijuterii. Fiecare crede ce vrea, agata ce vrea, cert este ca rezultatul este pe cat de simplu, pe atat de incantator.
Parca imi imaginez cutia atarnand undeva pe holul de la intrare, vii acasa, lasi cheile acolo, un mutunache mic, un breloc, cheia de la posta...ehhh, cred ca proprietarul/proprietara va fi foarte incantat/a de cadou.
Pentru detalii tehnice :
28x21 cm, latime 5cm (desi asta nu am mai masurat-o).
Tehnica e una usoara, cea a servetelului...doar ca pentru un plus de efect pe lateral servetelul e pus in doua straturi...unul orientat in sus si unul orientat in jos.
Cam atat cu sporovaiala, las pozele sa vorbeasca.








Va doresc inspiratie multa si o duminica plina de pace si bucurie.
Anca M

luni, 3 septembrie 2012

Cu macii la plimbare

Ziceam ca voi reveni la aceasta tema si uite ca a venit timpul de o noua postare.
Din proiectul meu vin cu partea a II-a din colectia de maci.
 Modelul nr unul din articolul de fata este un cadou care a plecat in inima tarii...depaaaarte de unde sunt eu...la un om frumos, frumos pe care nici nu credeam ca il voi mai vedea anul acesta.
 Acesta e modelul meu preferat asa ca nu a plecat si nici nu va pleca la vreun destinatar. Macar asa din cand in cand , mai pastrez cate ceva si pentru mine.
 Singurul model care inca nu are un destinatar asa ca mai cautam.
 Un model finut care a plecat nu departe, ci aici in Bucuresti, si a bucurat o domnita foarte draguta.
Si ultimul, dar nu cel din urma, un mac ochit de o prietena de cand i-am aratat la inceput proiectul meu...asa ca  l-am pastrat special pentru ea si la ea a plecat.
+++
Cam atat pentru moment, voi reveni cu alte detalii cum fac poze la ce am mai lucrat.
cu stima, 
Anca M