luni, 28 octombrie 2013

Scufita rosie

      Bine v-am gasit. Rascolind pozele si fisierele mai mult sau mai putin ordonate si catalogate, am gasit o cutie foarte frumoasa pe care vreau sa v-o arat si voua. Vorbind astazi cu cineva si vrute si nevrute am ajuns la talente. Toata lumea se asteapta ca sa fii un geniu, un talent in domeniul artei. Dorinta de a face ceva frumos trebuie musai sa aiba in spate experienta multa bazata pe o caruta de talent. Dar, stau eu asa si ma gandesc...oare toti ne-am nascut talentati? Oare suntem toti genii si talente? Ma indoiesc, sincer ma indoiesc. Viata e frumoasa prin varietatea ei de oameni si nu prin alinierea tuturor pe aceleasi standarde si principii. Iar ca unii poate sunt nascuti cu un talent extraordinar, asta nu inseamna ca si fac ceva cu el. (Tot respectul insa pentru cei care au talent si il si folosesc). Iar altii care nu au talent, dar vor sa faca ceva diferit cu viata lor lucreaza si lucreaza si iar lucreaza si se bucura de ceea ce fac fara sa se mai gandesca la ce zic unii si altii.
      Ei, dragi cititori pentru voi e acest articol, pentru cei cativa care vreti sa faceti ceva diferit cu viata voastra si nu sunteti talente inascute. Nu exista lucru pe care sa vrei sa il faci si sa nu poti. Asa cred eu. Si cred ca a vrea sa faci ceva frumos in viata ta si cu viata ta depinde doar de tine. Mie imi place sa fac viata altora frumoasa facandu-le mici bucurii si punand suflet in ceea ce lucrez. Cat se vede sau nu, asta nu stiu. Ramane ca timpul sa decida.
Spor, inspiratie si curaj...sa faceti ceea ce visati. 
Cu drag,
Anca M

duminică, 20 octombrie 2013

Cip cirip...

      V-ati intrebat oare vreodata de ce pasarile sunt asa de vesele tot timpul? Eu da...si cred ca raspunsul e simplu. Cu cat te bucuri mai mult de viata, cu atat nu ai motive sa mai fii ingrijorat. Si cu cat esti ingrijorat mai putin cu atat poti fi mai vesel. Si veselia duce la stare de bine. Si starea de bine duce la sanatate. Si sanatatea e un motiv bun ca sa te simti bine...asa ca te apuci de cantat...
sursa
      Nu aveam intentia sa fac aceasta postare cu atat mai putin cu cat perioada primaverii si a zilelor insorite si a copacilor in floare e deja apusa. Dupa insa m-am gandit ca poate tocmai pentru ca nu mai sunt asa de multe zile frumoase, ar fi un moment perfect ca sa aduc un zambet pe chipurile celor de langa mine. Am colindat netul si am gasit cateva ciripituri ale unor specii de pasari foarte mici si dragalase... Oare sa vi se para plictisitor? Nu stiu. Eu tot ce pot spune este ca un zambet si o stare de voie buna nu strica deloc. Iar daca am reusit sa aduc macar o farama de buna dispozitie, apoi atunci altceva nici nu imi mai pot dori.
 
 

Va doresc o saptamana usoara si senina.

cu drag,
Anca M

sâmbătă, 12 octombrie 2013

De la lume adunate (4)

      Am descoperit de-a lungul perindarilor mele pe internet o ilustratoare cu totul si cu totul aparte. Mi-e draga pentru delicatetea ei si pentru finetea cu care abordeaza subiectele indiferent cat de simple sau de complicate ar fi temele alese. Ar fi multe de spus, dar vorbele mele e posibil sa fie insuficiente pentru ceea ce vreau sa va arat. Va las sa descoperiti cu ochii vostri si sa priviti cu suflet frumos niste lucrari foarte frumoase si pline de viata.



       Acest desen mi se pare fff inspirat...ce ti-ar fi sa ai in camera desenat ceva de genul asta?


      Eram sa uit sa adaug un singur detaliu : ilustratoarea despre care vorbesc este un om foarte frumos cu numele de Cristiana Radu. Iar dintre tot ce am gasit pe net lucrat de ea cel mai mult imi place acest desen :
      Sper ca intr-o buna zi sa o pot intalni si fata catre fata sa putem sta si noi la un ceai fierbinte si o prajitura buna.
cu drag,
^.^Anca M

Schite de sfarsit de saptamana

      Oare de cata vreme nu am mai aratat ce am lucrat? Ma uitam pe blog si am gasit postari veeechi de cand lumea. Asa ca e cazul sa va incant privirile cu o ilustratie - o schita facuta dupa un model gasit in casa de curand. Modelul este lucrat in acuarela si este o modalitate incantatoare de a petrecere cateva ore la un ceai fierbinte si o muzica buna.


+++
"In tot ce faci cauta sa lasi un zambet la urma."
+++
Un sfarsit de saptamana placut va doresc si mult timp de petrecut in aer liber.
cu drag,
^.^Anca M

joi, 10 octombrie 2013

Handmade - parfum de toamna (sticla pictata 10)

      Mi-am adus aminte de curand ca exista in colectia mea de "lucruri frumoase facute si daruite" un exponat care inca nu v-a fost prezentat. E in ton cu vremea si cu luna asta frumoasa in care suntem.
      Ce bine imi pare cand lucrez ceva frumos si cat de bine este cand vad ca cel/cea care primeste cadoul se bucura si mai mult decat mine.

Puteti face si voi asa minunatii, nu va trebuie decat:
* o sticla
* vopsele pt pictat pe sticla
* un contur (sau mai multe daca vreti mai multe culori)
* o pensula
* si multa voie buna si imaginatie....iar daca imaginatia nu exista pentru moment, sunt atatea poze si modele in jur din care puteti sa va inspirati.
Curaj! Totul incepe ca o joaca. Si se termina in moduri in care nici nu puteti sa va imaginati.
cu drag,
^.^Anca M

miercuri, 9 octombrie 2013

Voie buna - Masha i Medved

      Oricat de plina si mohorata poate fi o zi de lucru...nu se poate sa nu iti treaca cu o portie buna de voie buna. Eu am descoperit de curand un desen animat care mi-a inseninat zilele si serile friguroase de toamna. Personal, il gasesc genial...e de bun gust, bine asezat si sugubat de la un capat la altul.
      Va las o farama din episoadele pe care eu le-am savurat in mai multe ture cu cea mai frumoasa dedicatie pe care o pot face la ora asta : radeti din toata inima, nepartinitor, nerautacios si neprefacut.
Vizionare placuta!
cu drag,
^.^ Anca M

duminică, 6 octombrie 2013

Ca intr-o poveste

      Cine spune ca iti trebuie bani multi si nu stiu ce organizare ca sa faci un festin pe cinste? Eu as spune ca un pic de imaginatie si o doza suficienta de stare de bine te poate ajuta sa transformi o zi obisnuita intr-o zi minunata. Ce e drept de dimineata ziua se promitea frumoasa si numai buna de a fi numita o adevarata zi de toamna....nici prea rece, nici prea calda, nici intunecata si nici cu soare puternic.
      Dupa ceva mici pregateli, am incropit o masa plina de bunatati...frunzele si toate elementele folosite pentru decor erau proaspete...dar pana ce m-am gandit eu sa le fac o poza (adica seara) s-au cam resimtit :))) de oboseala...bine'nteles.


      Bune au fost toate si delicioase, branzoaicele si placinta cu branza primita de la un sufletel frumos si bune au fost merele aurii spre rositatic care mi-au facut de zor cu ochiul mai toata ziulica.
      O zi minunata are o reteta simpla - oameni frumosi langa tine si ceva de-ale gurii sa nu te plictisesti doar vorbind. Totul se asezoneaza cu voie buna si desene :))) facute de o dulceata de fata.
      Va doresc o saptamana plina de bucurii si de culoare.
cu drag,
^.^Anca M

sâmbătă, 5 octombrie 2013

Dor de-al nostru...(1)

Dor de-al nostru drag obicei romanesc si cultura fara seaman. Cine a spus ca vesnicia s-a nascut la sat sigur a stiut despre ce vorbeste. Ori de cate ori am ocazia sa descopar locuri noi am cautat farame de ce e pur traditional (nu sunt muzeograf si nici etnolog sa stiu autenticitatea obiectelor, tesaturilor, uneltelor, samd, dar ce simt ca e aproape sufletului meu de romancuta aia caut si aia doresc sa vad cat mai des in cat mai multe locuri). Voi incepe o serie de postari legate de tesaturi si obiecte traditionale. Daca si voi cunosteti sau aveti poze cu tot ce tine de cusaturile romanesti, sau modele de ii, sau de covoare romanesti, as fi incantata sa lasati un link catre site-ul vostru la comentarii.
      Oare nu e pacat sa nu ne cunoastem frumusetile pe care ai nostri parinti, bunici, strabunici le apreciau si le considerau o minunatie de zestre de pastrat peste veacuri?
      Voi incepe acest mic proiect cu cateva poze luate de prin casa ...cu ce-am gasit lucrat de-ai mei.Ca ar fi pacat sa incep cu ce au facut altii fara sa las si o farama din minunatiile cu care eu am crescut. Pozele nu sunt complete pentru ca la data la care au fost facute nu stiam ca le voi folosi ca material pentru acest blog.

      Imi plac mult florile lucrate cu atata rabdare si cu atat de multe variatiuni de culori.

      Aceste 2 covoare sunt mari - cam 3x2m, desi nu pot spune ca acestea sunt dimensiunile exacte. Ele sunt lucrate cu motive oltenesti - specific zonei oltenesti fiind si acele "coprine" facute brau de jur imprejurul modelelor principale.

       Eeeei, oameni buni, cam atat am avut sa va arat pentru moment. Astept pareri, poze sau link-uri catre alte astfel de materiale frumoase. Va doresc un sfarsit de saptamana minunat si plin de culorile toamnei.
cu drag,
^.^ Anca M