joi, 29 mai 2014

Viata in imagini - Constanta (10)

      Bine v-am gasit,
Mi-a fost dor sa fiu aici pe blog cu voi sa va mai povestesc din peripetiile prin care am trecut si sa va arat ceva frumos. Am avut extraordinara ocazie sa fiu martora in weekend la un eveniment extraordinar: Tall Ship Regata 2014. Pe langa aceste frumos eveniment care a intrunit nenumarate vase cu panze si oameni frumosi am mai avut si placerea de a ne plimba nestingheriti pe faleza marii, de a manca la malul marii, de a ne plimba cu trenuletul, de a merge la acvariu...si mai ales de a fi mangaiati de adierile si briza marii si caldura soarelui. Va las cateva poze sa va incant si pe voi mai ales daca nu ati avut deja ocazia sa fiti si voi martori.









Va doresc timp pentru voi (sa iesiti in natura, la un festival, cu prietenii, la o plimbare,...) si va doresc sa petreceti cat mai mult alaturi de cei dragi voua.
cu drag,
     ^.^ Anca M

miercuri, 14 mai 2014

Pentru toti cei care "ma citesc"

      Mi-a fost dat sa aud de cateva ori de ce nu sunt o prezenta constanta pe blog. Raspunsul meu e simplu : pentru ca nu am ce sa spun. De multe ori mi se intampla sa fiu asaltata de mailuri, de prezentari, de informatii din toate partile pe care la sfarsitul zilei nu numai ca nu pot spune ca le-am aprofundat deplin, dar care nici macar nu m-au odihnit in vreun fel. Si colac peste pupaza, ma mai trezesc si frustrata de faptul ca a trecut ziua, ca mi-am incarcat programul cu o mie de informatii si de note, notite, articole "importante", mailuri "importante",.ppt-uri, anunturi si asa mai departe, dar de fapt nu mi-am "imbogatit" propria persoana cu nimic. Si atunci de ce sa fac la fel? E netul plin de articole, de bloguri, de mesaje, de poze, asa ca atunci cand nu am ce spune, tac. Si in tacerea mea ma odihnesc, lucrand la ce imi place, citind o carte, uitandu-ma la un film, iesind cu prietenii, stand la un pahar de vorba si mai ales fiind aproape de cei dragi. Poate ca pare banal sau poate ca pare foarte plictisitor sa fiu mai prinsa de cotidian decat de blog. Dar nu o spun cu nici o parere de rau, prefer sa fiu (sa exist/sa traiesc) decat sa scriu. Apreciez enorm consecventa celor care pot mereu prezente/i, care au o daruire (zilnica as putea spune) pentru a scrie, dar personal, daca imi lipseste inspiratia, tac. Si nu ca sa va supar. Nu pentru ca nu imi sunteti dragi , toti cei care cititi pe blog la mine si toti cei care ma cunoasteti mai mult sau putin, ci pentru ca nu vreau sa va mananc din timpul vostru si asa pretios cu ceva care nu v-ar aduce nici un dram de bucurie sau nu v-ar umple sufletul macar intr-o infima masura de ceva frumos.
sursa : net
      Viata e frumoasa. Am spus-o de multe ori, frumoasa, nu usoara.... Si viata trebuie traita cat mai  mult (si cat mai des) cum stie fiecare mai bine. De ce sa ne umplem unii altora zilele, orele cu nimicuri care nu conteaza? Nu mai bine in bucurie sa ne revedem ori de cate ori putem in viata reala, sa vorbim, sa impartasim experiente, trairi, sa ne privim si sa  ne ajutam?
      "Daca fiecare dintre noi ar folosi cinci minute in fiecare zi incercand sa faca viata cuiva putin mai buna, ganditi-va unde am ajunge."
      Mi-a placut mult acest citat. Adevarat este, cat de mult conteaza ca din cand in cand sa ne indreptam privirile catre ceilalti si sa mai lasam un pic din egoismul nostru. In acest sens nu scriu. In sensul de a nu polua. O detest din tot sufletul si nu cred ca isi are rostul in nici unul din aspectele vietii (nu apreciez poluarea fonica, vizuala, mass-media, din natura...ori de ce fel ar fi ea).Nu apreciez vorbitul doar de dragul de ati auzi vocea (fara a spune ceva). Nu intotdeauna a fi cu cineva inseamna sa si vorbesti. Cine ma cunoaste stie ce spun. Si nu intotdeauna atunci cand nu scriu inseamna ca nu vreau sa impartasesc ceva cu voi. Dar din lipsa de inspiratie, cuvintele nu se astern pe hartie asa cum as vrea...si atunci totul devine lalaiala. Si atunci tac. Sa nu va fie cu suparare, caci dragi imi sunteti si va multumesc tuturor celor care veniti aici, pentru o "ocheada" (acel "sneak peak" cum ar zice un strain)  sau pentru a zabovi din plin.
cu drag,stima si consideratie,
^.^ Anca M