marți, 29 iulie 2014

Timp liber - intre desen si dor de duca

      Ce face omul cand e sanatos si are timp liber? Pai ...poate face destule. Eu am ales sa desenez... ca de obicei. Acest model l-am facut de ceva vreme, dar tot am amanat sa vi-l arat. De data asta am preferat sa aleg un mediu de lucru ceva mai aparte...si automat si timpul de lucru s-a schimbat un pic.
       Pentru cei care deja nu au ghicit deja ce este va spun eu: e un perete :) mic de vreo 3m si ceva pe care m-am gandit ca nu ar strica sa il decorez un pic. Asta se intampla inainte de a-mi fi capul la concediu, iarba verde, alint de fan proaspat cosit sau de adieri de mare...acum fiecare dupa ce doreste sa ii fie dor.
      Si daca tot am vorbit de dor de duca, va las o melodie frumoasa sa va incante auzul. O zi frumoasa va doresc cu mult soare, adieri de vant si gand de iesit din casa.
cu drag,
^ .^ Anca M

duminică, 20 iulie 2014

Dolce far niente


      Vi s-a intamplat vreodata sa fiti in acea stare in care nu aveti chef de nimic? Dar chiar de nimic? Din ce motiv? Asta o stie fiecare. Dar sa nu aveti chef de nimic. Ei bine, printr-o astfel de stare trec acum...tot incerc sa caut o motivare sa ma apuc de munca dar nu reusesc. Asa ca am deschis netul si am scris aceste cuvinte pe google sa vad ce se intampla. Ce a rezultat, va arat in cateva poze fffff faine.


      Un inceput de saptamana ar trebui sa fie plin de energie...zice lumea, dar personal, cel putin cateodata, mi se pare asa o perioada buna de relaxare...ca la inceput de zi luuunga si plina de aventuri.
Si asta e valabil nu doar la inceput de ceva...de zi, de saptamana, si asa mai departe ci poate fi valabil in orice perioada. E bine din cand in cand sa pun frana "agitatiei" pe care o am si o simt in jurul meu si sa fac... nimic ( ce bine suna: "dolce far niente"). In teorie suna bine, si in realitate suna si mai bine, din pacate atat de putine sunt perioadele in care pur si simplu stau fara sa fac nimic ca in decursul a cateva luni cred ca numar pe degete aceasta stare.
Deci acum e un moment bun si trebuie sa profit de el. Si ca sa nu fiu singura :) il impartasesc cu voi.

      Va doresc o zi asa cum va place voua :), de la mine mai adaugati un strop de voie buna.
cu drag,
^.^ Anca M


joi, 17 iulie 2014

Tail of two brains (3)

sursa: net
     Daca nu ati aruncat laptopul pe geam ascultand partea a doua, mai este una si ultima, la fel de "delicata"ca sa ii spun asa in legatura cu acest subiect. Poate parea ciudat, dar intre toate cele spuse, pentru cel ce are urechi de auzit, sunt unele chestii care te pun pe ganduri.Acu' fiecare dupa cum se stie si dupa cum simte. Aceasta serie se incheie aici, sperand ca poate dintre toti cei/cele care ati vizulatizat aceste postari macar unora sa va fi placut.

Third Day :
 





cu drag,
^.^ Anca M

luni, 14 iulie 2014

Educatie - discurs la nivel inalt

      De cata vreme am cautat acest videoclip si nu il mai gaseam... Nu stiu cata lume va gusta acest fel de discurs, dar mie mi-a placut foarte mult. E legat de un subiect anterior cand vorbeam de ideea de educatie. Poate ca avem avantajul pe care multe tari nu il au si anume ca educatia e parte oarecum gratuita a vietii, doar sa vrei sa faci carte, desi cateodata acest simplu cuvant "gratuit" vine cu multe costuri, cerinte de la profesori, caiete, carti, tinuta vestimentara, a "n"-spe mia editie din colectia nu stiu care ca asta se preda anul asta la scoala si asa mai departe. In orice caz, a avea carte e lucru mare. Si desi sunt destule guri care spun ca orice prost azi are macar cateva clase, eiii, ati fi mirati sa vedeti ca nu e chiar asa. Si exact in acest context mi-a placut mult ce zice omul asta (nu ma intrebati detalii despre persoana lui ca nu stiu sa va spun).
sursa: net
      Va las sa savurati picanteriile lingvistice si adevarurile triste din spatele acestor fraze pline de inteles. Pentru cei care au probleme cu limba engleza, am gasit si subtitrarea in romana. Vizionare placuta.



cu drag,
^.^ Anca M

marți, 1 iulie 2014

Despre ... a fi altfel

      Prima data cand am vazut acest video mi-a placut foarte mult. A doua oara la fel de mult si dupa am uitat cum se chema si timp de cateva luni tot ma uitam dupa aceasta postare sperand ca poate poate il gasesc undeva. Si uite asa cautandu-mi blogul ajung pe pagina unei persoane care imi publicase un articol si asa ca o bucla care se inchide mi-a venit o bucurie...si anume sa regasesc ceea ce stiam dar nu mai stiam ce nume avea.
      Mi-a placut mult ideea promovata, nu reclama din spate cu care nu am nici o tangenta. Si mi-a placut mai ales ideea de a cersi pentru educatie. Nu ca cersetoria e de apreciat, dar a nu te plange ca nu ai ce pune pe masa ci a cersi pentru ca cel mic sa poata avea parte de educatie, ei da, asta da atitudine.
sursa: net
      Si mi-a mai placut in acest video felul simplu de a fi al protagonistului. Fara a fi vreun om cunoscut, fara a fi cineva, fara a fi macar bogat material, personajul principal e cineva care poate semana cu oricare dintre noi. Nu iti trebuie averi ca sa aduci o bucurie, nu iti trebuie circumstante demne de scenarii de film pentru a face ceva si mai ales nu iti trebuie o zi anume sau un motiv anume pentru a fi bun. Pur si simplu...fii bun.

      Fara alte vorbe, va urez o zi frumoasa atat pentru voi cat si pentru cei de langa voi.
cu drag.
^ .^ Anca M