marți, 20 ianuarie 2015

Copilarie - cutie lucrata manual

      Bine v-am gasit in miez de ianuarie, intr-o zi care se termina ca intr-o adiere de primavara desi iarna inca mai are destul de spus si stie sa se faca in felul ei subtil auzita. Imi place aerul rece patrunzator care iti rascoleste pana si cele mai mici cotloane si te revigoreaza vrei nu vrei. Si imi place acel miros de proaspat, mai tineti minte, ca atunci cand e iarna rau de tot si mama aduce hainele de afara de pe sarma si totul e scortos si miroase a ... iarna. Ei, asa am plecat eu azi de la servici cu un dor de casa :) si de copilarie mai ales. Copilaria aia nevinovata cand inca nu stiam ce este raul, nu stiam ce inseamna sa ai prieteni falsi, nu vedeai defectele in ceilalti si mai ales totul se ierta printr-un simplu zambet. Acum a ramas doar aerul rece de iarna, care te rascoleste si care te imbie iar la visare, la copilarie. Si parca pe copilul care e in mine il aud zicand: "Hei, aici sunt, uite-ma-s, nu trebuie sa tanjesti prea mult dupa copilarie...ea poate fi aici, continuu, mereu inauntrul tau." "Asa este", ii raspund, si zambesc fara sa imi dau seama  ca de fiecare data cand ceva imi aduce aminte de copilarie de fapt imi aduce aminte de mine, cea care sunt zi de zi. Si zi de zi cresc, cad, rad, plang, ma ridic si traiesc. Si traiesc pentru ca a mea copilarie si copilul din mine e mereu acolo. Acolo si trebuie sa fie, caci daca unui om matur ii moare copilul e vai si amar de sufletul lui. Copilarie, frumoasa esti. Si frumos este cum zice si proverbul "pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea tasneste viata". Cred ca adanc in inima fiecaruia este un copil, copilul acela bland si dragastos caruia toate ii sunt pe plac si care nu are nimic de ce se plange si care pe toate le vede frumoase si nevinovate. Ei si uite asa, ori de cate ori, acel copil cuminte isi face aparitia, imi vine dor de lucru :) Caci ce e dorul de a lucra daca nu bucuria de a face ceva care sa aduca un zambet pe chipul cuiva? In cazul de fata un zambet laaarg a ajuns pe chipul unei persoane care a primit cadou aceasta cutie facuta cu tehnica decupajului.
      Din dor in dor, cu gandul la copilarie si cu zambetul pe buze va doresc timp sa faceti ceea ce va aduce pace sufletului vostru si bucurie celor din jur. Si bucurati-va de copilarie, cea care a fost si cea care este in sufletul vostru, in copilul cel dinlauntrul vostru.
cu drag,
^. ^ Anca M

duminică, 11 ianuarie 2015

La multi ani

      Bine v-am gasit in acest an minunat. Stiu ca nu a trecut decat o treime din aceasta luna, iar anul are multe surprize pe care mi le rezerva, simt ca anul acesta are ceva cu totul si cu totul aparte. Vi-l doresc asa ca dupa sufletele voastre, luminos, frumos si plin de speranta. Va doresc sa simtiti in tot ceea ce faceti un nou inceput si masura cresterii voastre sa fie dragostea pe care o aveti unii catre altii. 
      As spune ca timpul trece repede si parca intr-o clipa s-au dus trei ani de zile (2012, 2013,2014).
Dar oare timpul trece repede sau noi trecem prin timp? Cred ca masura cu care noi socotim timpul nostru e doar un fel de a ne da noua o importanta mai aparte cand de fapt timpul a fost, este si va fi mereu acelasi, iar noi suntem doar o clipa din aceasta imensitate care de fapt nu a fost niciodata masurata cu adevarat. Aceasta constientizare e poate si motivul pentru care ar trebui sa pretuim mai mult timpul pe care il avem. Iar pretuirea e de multe feluri : pentru sine (facand ceea ce ne place), pentru cei din jur ( purtandu-ne cu dragoste si blandete catre toti si catre toate), pentru ... si fiecare adauga la lista ce ii este cel mai drag sufletului sau.
      Si tot vorbind de lucruri dragi, nu puteam omite sa va arat ceva lucrat de curand asa ca pentru "la multi ani 2015": e un set de pahare de sampanie pictat cu vopsele de sticla tip fantasy moon si vopsea de ceramica. Combinatia mi se pare extraordinara si efectul e de durata. Abia astept sa mai lucrez si sa mai fac astfel de pahare.
    
      Revenind la tema articolului de baza, va doresc un an minunat si plin de pace si bucurie.

cu drag,
^.^ Anca M