miercuri, 29 aprilie 2015

Am vazut si mi-a placut

      In titlul acestui articol e de fapt cam tot ce aveam sa va spun la aceasta ora. Am gasit un film-  cred ca e vechi de cand  lumea si e stiut de multi, dar uite ca eu nu il cunosteam, asa ca vi-l recomand si voua. (nu ar fi prima data cand mai gasesc cate ceva si mai spun si altora :))) ) E frumos din mai multe aspecte - un fel de Heidi ceva mai modern, dar care nu a pierdut mai nimic din farmecul naturii, al copilariei, al frumosului, al candorii si al bucuriei.E un film de familie cu care nu ti-e rusine sa te uiti cu cei mici. E un film care om matur fiind te incanta din primele minute de vizionare. E un film despre a fi om, a fi sincer si a iubi neconditionat, fara prejudecati.

sursa : pinterest
      Daca v-am stirnit si cea mai mica curiozitate va invit sa vizionati un trailer(Belle et Sebastien). Mai departe, gasiti voi pe net filmul sa il vedeti in intregime.
      Va doresc timp sa faceti lucruri care conteaza.
cu drag,
^.^ Anca M

duminică, 26 aprilie 2015

Iarna pe ulita - sticla pictata (18)

      Cred ca deja v-ati cam luat gandul sa vedeti asa de curand si cealalta jumatate din setul de va vorbeam de curand (iarna pe ulita). De uitat nu am uitat si nici de postat nu voi lasa sa fac un articol cand vine iar vremea de iarna...nu de alta dar vi se vor lungi urechile de un cot pana atunci. Am terminat de aranjat a doua parte din colectie, asa ca va voi arata in cateva momente pozele cu aceste minunatii. Mi-au placut primele pahare extrem de mult, acestea imi plac si mai mult...ori poate ca a trecut ceva vreme de cand nu le-am mai vazut...e posibil si asta sa fie adevarat. Mi-am bucurat ochii revazandu-le si mi-am adus aminte de toate orele petrecute sa le fac. Din pacate niciodata pana acum nu am reusit sa fac si povestea din spatele fiecarui model, poate in timp imi voi face si aceasta deprindere. Inpiratia pentru aceste lucrari vine de pretutideni, dar nu distruge anumite elemente de autenticitate ( si aici ma refer la elemente tip arhitectura casei, barci, copaci si mod de asezare al dealurilor). Gata vorba si povestea.Va invit sa va bucurati de aceste minunatii lucrate cu migala.





      Dincolo de tematica de iarna care e ilustrata in pozele de mai sus, va doresc o primavara insorita si plina de iesiri in aer liber alaturi de cei dragi.
cu drag,
^.^ Anca M

sâmbătă, 25 aprilie 2015

De la lume adunate (8) - haideti in oras

      Cum vremea frumoasa e la ea acasa si luna aprilie si-a intrat deplin in drepturi, va imbii la iesit din casa. Si unde mai placut este de iesit din casa decat in aer liber? Mi se intampla adeseori sa aflu de evenimente frumoase sau targuri sau manifestari in ziua dinaintea desfasurarii lor si atunci raman cu gura cascata ca nu mai reusesc sa anunt si pe altii si nu mai pot organiza nimic din timp. Asa ca, daca tot am aflat ceva frumos, hai sa va spun si voua, poate in saptamana care vine va faceti timp sa iesiti la aer proaspat si la o farama de rai.
Fara alte discutii:
* am descoperit si sustin o actiune absolut extraordinara pentru ca apreciez mult pe cei care lucreaza si ceea ce vor sa faca.
"Moara de hârtie este un loc creat să aducă bucurie. A fost idee și vis, iar acum a devenit realitatea la care lucrăm în fiecare zi."
      Daca la inceputul lunii mai sunteti in apropriere de Bucuresti...haideti la Portile deschise de la Moara de Hartie
* daca va place la sat dar nu aveti unde sa mergeti, daca vreti o gura de aer proaspat, daca va e drag sa mai iesiti din casa, dar sa nu plecati din Bucuresti, haideti la Muzeul Satului. Poate fi o iesire de o zi (sau jumatate de zi) absolut minunata, iar daca mai e si vreun targ (cum umbla vorba prin sat ca ar fi pe 1 mai) e perfect.
* daca azi nu aveti ce face si vreti sa iesiti din casa, haideti la gradina botanica, sau daca vreti sa faceti o plimbare de seara - haideti la Festivalul luminii
* in fine, daca va place sa iesiti din casa, oriunde e placut atata timp cat sunteti alaturi de cineva drag.
Ciuliti bine urechile, cine stie de unde rasare o idee care se transforma in realitate si dupa aceea intr-o amintire frumoasa?
Personal mi-a fost dat sa fiu partasa la o astfel de idee devenita realitate si traire nu mai tarziu de alaltaieri : un eveniment la Romana , la Metropolitana... si anume o actiune intitulata "carti vivante". A fost prima editie si ma bucur ca am putut fi prezenta acolo. Prietenii stiu de ce.
Am trei mari multumiri de adus : una unei prietene care mi-a spus de eveniment, una celei pe care am intalnit-o si inca una unei persoane foarte frumoase de care imi era dor sa o revad. Fetelor, sunteti minunate. Si ar mai fi o multumire: celor de la biblioteca - sa mai faceti astfel de evenimente caci sunt absolut geniale.
sursa : Oana
Un sfarsit de saptamana minunat va doresc tuturor.
cu drag,
^.^ Anca M

joi, 16 aprilie 2015

Un gand frumos

      Traim o primavara frumoasa si plina de soare si verdeata. Parca nu ar strica daca si sufletele noastre s-ar mai detensiona putin si ar lasa lumina si frumosul sa patrunda inauntru.
sursa : pinterest
      Am gasit de curand cateva versuri care mi-au placut mult de tot si care cred ca sunt vechi de cand lumea. Dar ce stiu eu? Mai bine sa va arat ce am gasit :
Doua lingurite de RABDARE,

 O ceasca de BUNATATE
 Patru lingurite de AMABILITATE
 Un plic de SPERANTA
 O doza de CREDINTA
Se adauga INGADUINTA
 Dupa gust niste PRUDENTA
 Un manunchi din aceea planta rara
 Ce se numeste ” OMENIE ”
Condimenteaza totul cu BUN SIMT!
 Se lasa se sa coaca la foc mic si veti avea
O ZI BUNA!

PS : nu stiu cui apartin acest versuri, dar sunt minunate. Multumesc frumos oricine ai fi tu cel care le-ai compus.

Si daca tot am gasit o poza cu flori albastre , va las si o melodie "albastra" sa va tihneasca din plin acest gand frumos.
cu drag,
^.^ Anca M

marți, 7 aprilie 2015

Buna dimineata

      In weekend am avut deosebita placere de a fi partasa unui eveniment aparte la Ateneu. A fost o incantare si o mare bucurie sa fiu prezenta la un asemenea eveniment si sa ma intalnesc cu oameni dragi sufletului meu.(Multumesc mult de tot pentru invitatie!) Din toate melodiile pe care le-am ascultat si care mi-au incantat sufletul este una care mi-a ramas draga ( nu ca celelalte nu ar fi fost extraordinare). Asa ca fara a sta prea mult pe ganduri va las o melodie frumoasa sa va bucurati si voi; cine stie, poate ziua chiar incepe mai frumoasa cu o muzica buna.
sursa : Oana
      Va doresc vizionare placuta :) si o zi minunata. Nu uitati sa visati.

      PS : Oana, multumesc frumos de poza, de fiecare data cand intru la tine pe site imi aduci mare bucurie. Iar poza aleasa pare a se potrivi exact cu inceputul partii de la minutul 7'44''. 
cu drag,
^.^ Anca M