luni, 20 iulie 2015

Un moment de liniste

      Auzisem candva intr-un film vechi o melodie frumoasa si curios mi-am adus aminte de ea uitandu-ma la un film cu totul diferit de primul. In fine, contextual nu mai conteaza cum s-au intamplat lucrurile, important este ca vreau sa va las in "compania" unei melodii care sper sa va aduca un zambet si o stare de bine.
sursa: joojoo
       Si nu ma refer la starea de bine cea mediatizata si atat de mult discutata ci acea stare de bine, de tihna, acel moment de liniste cand ceea ce faci/asculti/citesti te odihneste si iti umple sufletul de frumos.
      Versurile le pricepeti macar in mare (macar dupa titlul "Vanita di vanita") si isi au o valoare cu adevarat importanta. Totul este o desetaciune, cred ca ceea ce conteaza cel mai mult in viata este sa traiesti importanta oricarui moment alaturi de cei dragi, sa iti cureti inima de toate cele rele si patimase si dupa sa o umpli cu dragoste si bunatate (totul se face in discretia inimii si smerenia lucrarii..ca de ne apucam sa trambitam peste tot falindu-ne cat de multe am facut noi si cat de bune si de frumoase, nu stiu cat de folos ne vor fi).
sursa: joojoo
      Sa avem curajul sa ne masuram viata in momente frumoase care merita traite si impartasite.

cu drag,
^.^ Anca M

joi, 9 iulie 2015

De la lume adunate (9) - Irina Binder

      Mi-e drag sa impartasesc si voua celor ce cititi acest blog ce am mai descoperit si ce mi-a mai bucurat sufletul. Pomenind de bucurie de aceasta data voi vorbi despre un om frumos pe care unii dintre poate il si cunoasteti, iar daca nu, macar acum e timpul potrivit sa va incantati sufletele si inimile.
      Irina este un om cu totul aparte care are acel ceva, acea bucurie si seninatate de a privi viata si de a infrunta temerile si fricile si a constientiza frumusetea vietii in toate aspectele ei. Imi place cum scrie, imi place felul ei de a gandi, asa cat imi este permis sa o descopar si imi place mult starea pe care o am dupa ce citesc macar cateva randuri scrise de ea.
      Va las sa o descoperiti, farama cu farama, cuvant cu cuvant, bucurie cu bucurie, asa cum le scrie toate frumos pe site-ul ei.

sursa: Irina
...“O carte este viaţa celui care a scris-o. Şi-a pus în ea sentimentele, gândurile, munca şi iubirea. Cărţile trebuie tratate cu respect, ele reprezentând însuși  sufletul autorului lor...”, mi-a spus dl. profesor într-o zi. Iar eu am scris acea frază în jurnalul meu, așa cum mă învățase tata să scriu tot ceea ce îmi plăcea și nu voiam să uit.
Îmi plăcea atât de mult compania dânsului, încât uneori refuzam ieşirile cu prietenii de vârsta mea. Îmi amintesc cu drag cum, de fiecare dată când mergeam să îl iau la plimbare, mă admira şi îmi spunea că sunt frumoasă şi elegantă. “Ai frumuseţea în ochi şi în zâmbet şi eşti aşa cum ar trebui să fie o femeie.”, mi-a spus într-o zi cu mândrie în glas.
Era foarte mândru plimbându-se la braţ cu mine, iar eu mă simţeam ca o prinţesă în compania sa, pentru că îmi arăta respect prin fiecare gest, prin fiecare vorbă şi prin fiecare privire....
 Toata povestea o gasiti in articolul intitulat "Prietenie".

     
 Tot respectul pentru oamenii frumosi.
cu drag,
^.^Anca M

miercuri, 8 iulie 2015

O zi frumoasa

      Asa ce m-am bucurat sa rasfoiesc paginile din anii trecuti si sa gasesc la data de 8 iulie cate o mica "aniversare" de jumatate de an , de un an si jumatate :)... eiii, uite ca am ajuns la 3 ani jumate de scris pe blog.
      Vreme trece, vreme vine, noi ne trecem cate un pic cu fiecare clipa pe care o irosim. Asa ca bine ii sade omului sa se adune din risipire sa sa traiasca viata asa cum e ea, cu bune, cu rele, toate adunate si toate rasfirate.
      Mi-e draga urarea de "la multi ani", nu pentru ca asta mai implica cateodata (sau mai des) si cadouri sau urari de bine, ci pentru starea pe care aceasta expresie o aduce celor carora le este adresata. Si mai ales pentru zambetul ala calm, cu ochi cu luminite si cu frumusetea momentului pe care o creeaza.
      Celor care ma cititi, sa ajungeti zile multe si voioase. Sa va fie drag de viata, de oameni si de frumos. Sa va fie viata lina, racoroasa si senina, colorata si cu spor.
      Fac aceasta zi speciala pentru voi si va doresc curaj sa treceti peste greutati, peste certuri si incercari, peste nori de ganduri negre, peste pietre de poticneala si peste proasta dispozitie. Bucuti-va cu drag de o zi asa minunata asa cum este cea de azi. Si bucurati-va de ce aveti, de cine sunteti si de cei care va inconjoara. Un rost este in orice imprejurare, in orice om care ne inconjoara si in orice conditie suntem. Fiti bucurie.
cu drag,
^.^ Anca M