marți, 22 noiembrie 2016

Despre... a fi

      Bine v-am gasit oameni buni.
      A inceput o perioada foarte frumoasa din an care nu se poate sa nu se simta asa in aer. Inca de martea trecuta prima zapada care si-a facut simtita prezenta la noi in Bucuresti anunta ca iarna nu e departe. Nici departe nu este perioada aia frumoasa care aduna oamenii in jurul mesei si a bradului. Parca simt deja mirosul de brad in casa, a vinului cu scortisoara si a bunatatilor facute pentru ziua cea mare de 25 decembrie.
      Timpul parca se scurge altfel. Il simt mai lent, mai din plin, mai pronuntat cu fiecare zi care trece.
Simt si oamenii altfel, unii mai luminosi si bucurosi si unii mai crispati si mai reci decat de obicei. Poate pentru ca unii au suferit mai mult si nu au avut inca sansa sa vada si partea frumoasa a vietii. Si exista si frumos in viata noastra caci frumusetea e mereu in ochiul privitorului.
Alegem in fiecare zi, de muuuulte ori pe zi, in care directie sa ne conducem viata. Cateodata nu mai depinde de noi sa alegem caci viata tavaleste sufletul nostru in toate directiile. Atunci ramane doar sa luptam si sa ne rugam.
      Sau pentru cei care nu suntem incercati (inca) nu ne ramane decat sa dam o mana de ajutor. Sunt atat de multe lucruri in viata asta care nu costa nici macar 1leu. Nu in zadar bine a spus cine a spus ca
« the best things in life are free. » (cele mai bune lucruri ale vietii sunt gratuite).
Si cu adevarat ce ne costa sa fim mai buni ? In afara de mandria noastra (proasta, de altfel). Cat ne costa sa ii zambim unei persoane care ne saluta ? Sau sa facem un compliment unei persoane care ar avea nevoie de o vorba buna ? Cat de greu este sa ajutam o doamna/ un domn in varsta sa traverseze strada, sau sa urce scarile ? Sau sa ii caram macar si pentru 200m traista cu de-ale gurii ? Oare cat de greu e sa intrebam un coleg cum se simte atunci cand il vedem abatut ? Dar intrebarea noastra sa nu fie fatarnica si de vazul lumii, ci tainica si smerita. Cat de greu e sa dam un pahar cu apa unei persoane care nu mai reuseste sa si ridice de pe scaun (ca e tintita in fata unui calculator sau a unei activitati si nu se poate desprinde din ea) ? Cat de greu este sa oferim o vorba buna sau un strop din timpul nostru, caci banii poate nu sunt mereu la indemana sau poate nici noi nu ii avem ? Cat de greu e sa ciocanim la usa unui suflet sau a unei case si sa intrebam de sanatate ?
Cu adevarat, cele mai bune lucruri in viata sunt gratuite. Si cu adevarat este ca 
«  nimic din ce da inima nu se pierde, ci este pastrat in inimile altora ».
Cu drag va scriu si din inima va trimit si desenul de mai jos, lucrat miercurea trecuta intr-un moment de inspiratie si liniste deplina.
      Va doresc timp pentru voi. Sa va cunoasteti mai bine, sa va constientizati propria viata si pe a celor din jurul vostru. Viata voastra alcatuita din cei cativa care sunt aproape de voi, care in fond si la urma urmei sunt lumea voastra.
Cu drag,
^.^ Anca M

luni, 14 noiembrie 2016

Buna dimineata

Uitandu-ma de dimineata pe un calendar de birou, am gasit o vorba frumoasa pe care vreau sa o impartasesc cu voi. Si vorba aceasta spune asa:

sursa : pinterest
Deseori darurile care merg cel mai departe si inseamna cel mai mult sunt timpul si dragostea.
Timp si dragoste va doresc si eu, sa puteti fi alaturi de cei dragi cat mai mult cu putinta si sa puteti oferi macar o vorba buna acolo unde mai mult de atat nu se poate. O saptamana minunata tuturor.
cu drag,
^.^ Anca M

vineri, 11 noiembrie 2016

Despre frumos

      Daca intrebi pe cineva ce inseamna frumosul, fiecare ar raspunde dupa trairea proprie. Sau cineva mai specializat, dupa cum e scris in dex (''care place pentru armonia liniilor, mișcărilor, culorilor etc.; care are valoare estetică; estetic'').
pinterest
      Daca intrebi un copil, poate ca ar raspunde ca frumosul e o floare, un fluture, un ciripit de pasari sau mangaierea mamei cand se trezeste dimineata. Daca intrebi un adult, sigur frumosul ar fi cerul coborat pe pamant, o persoana foarte draga, o carte care starneste amintiri... Daca intrebi o mama, sigur frumosul ar fi tradus in buchetul de flori cules de cel mic cand alerga pe camp dupa insecte si dupa broscute. Sau daca intrebi omul, in general, sigur ar raspunde ca frumosul e tot ce a lasat Dumnezeu curat, simplu, sincer si delicat in lumea aceasta.
      Oricum ai vorbi despre frumos nu este om sa nu se bucure doar auzind acest cuvant. Si bucurie cu adevarat a fost si aseara cand despre frumos am auzit cantandu-se. Despre frumos, frumusete, dragoste, viata si povesti. Sa canti poate fi usor daca esti stapan pe tehnica si pe manuirea unor instrumente. Dar sa canti cu sufletul este opera unor suflete alese. Muzica in sine este o arta, iar stapan pe ea este doar cel ce nu are limite in pamant ci rupe granitele sus in inaltul cerului. E multa viata, bucurie si traire in muzica celor care stiu sa o exprime frumos.
      Ma simt onorata ca am putut sa fiu partasa a unui eveniment care m-a uns pe suflet si care mi-a umplut inima de frumos. Mi-e greu sa vorbesc despre ceva atat de fin si de melodios cum e muzica auzita ieri. Va las si voua o frantura de borangic tesuta in note muzicale line care sa se aseze pe umerii vostri ca o adiere de soare caldut intr-o zi de toamna senina, sa se infasoare in jurul gatului, sa va incalzeasca inima si sa se lipeasca de sufletul vostru asa cum s-a lipit de al meu.
PS: Oameni buni, voi cei de la Aud Band, va multumesc din suflet pentru invitatie si pentru minunata ocazie de a fi atat de aproape de voi, ascultadu-va cu drag si dor de frumos. Multumesc si celor de la centrul cultural Nicolae Balcescu unde am putut sa ascult concertul Aud Band "The Sound of Emotion". Sper ca asemenea evenimente sa se mai repete cat mai curand.
cu drag,
^.^ Anca M

marți, 8 noiembrie 2016

La multi ani

      Pentru ca astazi e zi de sarbatoare frumoasa si cu multa bucurie, va urez tuturor zile multe cu folos, pace, bucurie, intelegere si mai ales dragoste, care e mai presus de toate.
sursa
Bucurati-va de toate, caci viata e frumoasa.
cu drag,
^.^ Anca M

luni, 7 noiembrie 2016

Buna dimineata

      Am inceput o zi minunata si nu se poate sa nu v-o bucur si pe a voastra.
Oana Befort
La mine a inceput cu doua curcubeie luminoase pe cer. Cu desene colorate pe asfalt (inclusiv un sotron), gasite in timp ce asteptam masina. Cu o priveliste frumoasa in drum spre servici - un lac cu sticliri jucause, atat de frumos in lumina soarelui :)))
Si mai mult de atat, cu o melodie de mi-a incantat auzul.

Sa aveti o saptamana asa cum v-o doriti.
cu drag,
^.^ Anca M

vineri, 4 noiembrie 2016

Motive populare "dor de casa" - sticla pictata (23)


Bine v-am gasit,
Am revenit cu a doua parte a postarii " dor de casa". Acest al doilea set, este fara indoiala la fel de frumos ca primul daca nu si mai mult de atat. Depinde de gusturi. Personal, mi-a placut enorm sa lucrez la aceste modele.
Imi aduc aminte ca cineva chiar imi spunea ca din fiecare model as putea face un set separat. Uitati un exemplu simplu de model care poate fi transformat intr-un set:

As putea, dar totusi prefer ca fiecare pahar sa fie unic, cu o poveste care sa starneasca amintiri celei/celui care serveste din el un vin de calitate. Acest set, ca oricare din seturile lucrate, are si piciorusele pictate.
Modele sunt individuale si sunt prinse in povesti care mai de care mai frumoase.
Nu am reusit pana acum sa le scriu si nici sa le fac similitudinile cu realitatea, dar in sufletul meu, fiecare ramane un model unic, plin de viata si culoare.
Apreciez mult si ceramica de Gorund, motiv pentru care aceste modele mi se par geniale pentru a fi folosite in pictarea unor pahare. Imi plac iile romanesti si modelele cusute de ani si sute de ani pe ele. Imi place ceramica si imi plac motivele din orice zona de tara, imi place orice tine de al nostru, de romanesc. Bineinteles ca interpretarea motivelor se traduce in modele noi care devin idei noi de creatie pentru altii.
Dar din dar se face rai si vazand lucruri frumoase stiu ca si altii pot capata inspiratie asa cum si eu la randul meu primesc inspiratie din tot ce vad in jurul meu - in natura, in mediul inconjurator si mai ales in lucrul mestesugit cu atata drag de oameni.
Va doresc din suflet sa va doriti timp sa faceti ceea ce este drag sufletului vostru.
cu drag, 
^.^ Anca M

marți, 1 noiembrie 2016

Un gand frumos

      Acolo unde dragoste nu e, nimic nu e...
sursa

Mai mult decat dragoste nu stiu ce as putea sa va doresc.

cu drag, 
^.^Anca M