luni, 27 martie 2023

#creativebookchallenge2023 (09/2023) - de la lume adunate

      Bine v-am gasit oameni buni,

 
       Articolul de astazi este despre un copil minunat si creativ (sau hai sa zic mai bine doar copil minunat caci orice copil e prin natura lui si creativ, doar cand mai crestem pierdem/uitam de acest dar). 


      Victor avea opt anisori cand a inceput sa scrie, iar parintii lui au gandit ca poate asa o experienta ar putea inspira si alti parinti si copii. Una peste alta, povestea nastrusnica a unui motan care e in cautare de prieteni poate da de gandit si altor copii care ar vrea sa faca ceva asemanator si nu stiu de unde sa inceapa. 

      Pentru cei interesati exista si pagina de Facebook Lumea cartilor scrise de Victor unde puteti afla mai multe detalii despre aceasta calatorie minunata a cartii " Victor, Tudor, Mariuca si Victor". Desenele apartin tot lui Victor si pot fi vazute in dubla expunere, o data ca poza originala cu desen si text alb-negru si o data ca text frumos editat pentru publicare. Initiativa mi se pare geniala si sper sa aiba cat de curand si o continuare ! Felicitari Victor, parintilor si Editurii. Pana la urmatoarea postare din aceasta categorie minunata #creativebookchallenge2023, va invit la un moment de creativitate! Sau de citit! Sau de descoperit lucruri deosebite in jur! La mine clar se adauga inca o carte pe raftul meu de carti citite, mai ales ca am cartea cu tot cu autograf de la micul povestitor ! (Da, stiu, clar nu e o carte voluminoasa si clar ca e nevoie de vreo 10 carti din astea micute sa faca cat una mai consistenta din ce mi-am propus eu de citit intr-un an de zile, dar ma bucur ca am descoperit-o si ca una peste alta, am avut ocazia sa iesim la o plimbare in parc cu totii sub cerul lui Martie, cand toti copacii sunt in floare si miroase a zarzar si cires si flori de primavara oriunde te-ai intoarce).

Cu drag,
Anca M

2 comentarii:

Lumea cartilor scrise de Victor spunea...

Buna Anca,

Iti multumesc foarte mult pentru aceste cuvinte frumoase.Speram sa putem inspira oameni de toate varstele.

Suntem siguri ca multi au notite/schite/cuvinte neordonate minunate ce s-ar traduce in publicatii unicat(in diferite profesii) dar barierele nepublicarii lor pe motiv ca "nu respecta linia Editurii" nu ar trebui sa mai existe si noi suntem aici, dupa 2 ani de bariere, sa le spunem ca am pornit un Proiect Pilot
(speram sa gasim in viitor un raft la Librarii unde autorii sunt publicati dupa noul concept: jumatate reprezinta munca manuala si cum s-a ajuns acolo(partea motivationala pentru cititor) si jumatate desigur partea slefuita,editata,comerciala,frumoasa,samd)
si ii vom ajuta sa publice prima carte iar oamenii ca tine talentati ne vor spune daca este o opera valoroasa sau nu si nu Editurile.
Cartea este o arta insa goana dupa profit din pacate umbreste viitorul autorilor debutanti cu opere unice.
Avem nevoie de ei si sunt foarte multi.

Multumesc.

Anca M spunea...

Bine ati venit aici ,oameni buni, știți voi de ce scriu la plural.
Mă bucura mult mesajul acesta. E greu să fii și să reziști pe piață atâta timp cât nu faci profit. Dar dacă nu după asta alergi, da, cred că există șanse pentru oricine. Am apreciat enorm inițiativa. E superbă și sper ca alții văzându-vă pe voi să încerce lucruri noi, deosebite și de ce nu, poate în timp cu o altă deschidere pentru publicul larg.