duminică, 8 februarie 2015

Un gand frumos

      O zi se masoara in momente. Momente triste, momente fericite, momente lungi, momente scurte, momente... Notiunea de scurt sau lung, trist sau fericit e diferita de la o persoana la alta. Cred ca in cea mai mare masura depinde de noi sa facem momentele fericite cat mai multe si mai lungi si cele triste cat mai putine. Nu depind insa toate de noi ... si atunci parca pierdem controlul. In realitate de fapt nu pierdem decat echilibrul interior. Se spune ca iti dai seama ca ai avut ceva atunci cand il pierzi. Si cred ca de aici ni se trag toate. De am fi mai constienti de ce avem, de cei pe care ii avem langa noi, momentele frumoase si fericite ar fi infinit mai multe. Si pana la urma ce e un moment daca nu farama de vesnicie in care tu te-ai regasit cu tine si pe cel de langa tine? Ce este un moment daca nu bucuria de a trai aici si acum intr-un prezent real, nu virtual, o realitate care in timp va deveni atemporala? Ce este un moment daca nu linistea din care se extrage pacea? Ce este un moment daca nu o picatura, un strop de ploaie sau un picur din oceanul vietii, intins, adanc si vesnic nedescoperit? E nevoie de constientizare, sa fii prezent mereu aici si acum, infipt in realitate si in viata. De multe ori trece viata pe langa noi si noi prin viata trecem ca o papadie pe suprafata unei ape limpezi, dar nu stim ca am trecut. Si ne plangem si ne vaicarim ca viata e grea, anosta si lipsita de parfum, cand adevarul e ca noi am uitat sa fim sarea si piperul vietii si noi am uitat sa traim.
      Fie ca viata noastra sa se masoare numai in momente de pace si bucurie.

sursa - lady poppins

cu drag,
^.^Anca M

3 comentarii:

Unknown spunea...

Frumoase sunt gandurile tale draga Anca si ma bucur ca am dat de tine si ca o sa iti pot citi frumoasele postari. Ma numesc Liuba si nu mai tin minte de pe ce blog am dat de blogul tau :) Liuba x

prietena-japoneza spunea...

gânduri interesante !
eu simt atât de puternic viaţa în fiecare moment!
îţi doresc o seară cât mai plăcută !

Anca M spunea...

Draga Liuba,
ma bucur mult ca ai venit aici, astfel am si eu ocazia sa cunosc inca un om frumos. Ti-am rasfoit blogul si imi place :) Ma simt onorata sa te am aici pe blog si sper ca timpul petrecut rasfoind paginile acestui spatiu virtual sa iti aduca macar un strop de pace si bucurie.
Draga Prietena-Japoneza,
esti o norocoasa, ce pot spune? Sa ramai mereu asa optimista si infipta in realitate, sa fii perseverenta si sa ramai mereu frumoasa. Ma bucur mult ca ai venit aici.
PS : imi plac jurnalele tale.