luni, 17 ianuarie 2022

Crâmpeie de viață - parcul Sticlăriei

 Bine v-am găsit oameni buni, 

      Fericirea ne este mereu la îndemână - asta dacă o căutăm un pic. Ce vreau să spun este că de cele mai multe ori căutăm fericirea în lucruri complicate, ieșiri exotice, sau dacă nu exotice, măcar îndeajuns de scumpe și departe de casă ca să zicem că ne-am bucurat de ieșire (vacanță, city break, șamd). Căutăm fericirea în lucruri materiale, în trăiri pline de adrenalină și  provocare și sperăm că ne va ține de cald și de urât în zilele mohorâte și lungi de iarnă,  de stat acasă,  în casă,  de boală și lista poate fi completată cu multe. Cert este că mereu căutăm chestii complicate când de fapt fericirea este chiar sub nasul nostru. Yeap, și eu și voi ați auzit asta de nenumărate ori, și pun pariu că și vouă vi s-a părut doar un clișeu. Și totuși... totuși fericirea chiar este în fața ochilor nostri. 


       Fericirea este un apus de Soare atunci când ești sănătos și cei de lângă sunt sănătoși.  Acum și sănătatea asta e relativă,  dar fiecare le ducem pe toate cât de bine putem.


       Fericirea este sa ții de mână pe cel iubit și să ai un umăr unde să îți pleci capul să știi că ești acceptat așa cum ești. 


       Fericirea este un zâmbet delicat și șugubăț când un pănțăruș își tot fâțâie coada la fiecare mișcare sperând că nimeni nu îl vede, nimeni nu îl aude și nu știe că îl urmărește cu privirea.


       Fericirea este mersul alături de cel drag inimii tale și depănarea poveștilor de tot felul. 


       Fericirea este tăcerea înserării în toată adierea vântului.  Fericirea este dansul trestiei, legănatul firelor sub greutatea mierlelor și starea de bine dată de acea ora de aur (sau magică, cum îi mai spun unii), când nu e nici zi, nici noapte, Soarele doar ce a plecat spre alte zări iar Luna încă se gândește dacă să-și intre în drepturi sau nu. 


       Fericirea este să fim vii, să fim conștienți de timpul care ni s-a dat ca să îl  împărtășim cu ceilalți și să ne bucurăm de toate, căci toate sunt frumoase. De am avea ochi să vedem cu adevărat  câtă frumusețe  este în jurul nostru, câtă frumusețe este în oamenii de lângă noi, cât de binecuvântați suntem în fiecare zi de bunul Dumnezeu chiar cred că viața noastră ar deveni un pic mai dulce, mai suportabilă și mai ... altfel. Spun și o repet : viața e frumoasă, nu ușoară. Cred totuși că stă și în puterea noastră să o mai colorăm, să ne ducem unii altora din greutăți și împreună să trăim frumos. Azi este o zi perfectă să punem început bun. Azi, acum și fix aici, aici însemnând locul unde suntem fiecare în acest moment. Ce ziceți, începem o nouă zi?

Cu drag,
Anca M

Un comentariu:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.