joi, 16 februarie 2023

#creativebookchallenge2023 (02/2023)

      Bine v-am gasit oameni buni,

 

      Am promis sa revin cu detalii legate de #creativebookchallenge2023 asa ca acest articol este legat de partea mai tehnica.


      Multi dintre voi m-ati intrebat cum sa faci pagina in care sa iti pui toate titlurile pe care le citesti ! Nimic mai simplu :

  • Alegeti-va o foaie de hartie dintr-un caiet, bloc de desen, agenda, caiet de schite, etc care sa va fie draga sa o revedeti si acum si peste 6 luni si peste 1 an 😊
    • eu voi alege o pagina dubla a blocului meu de schite  (are hartie neagra si e de 240g/m², dimensiuni 30x30cm pe pagina)
  • Desenati „rafturile” pe care vor fi puse „cartile”, cateva idei vi le las mai jos pentru inspiratie :
    • trageti o linie pentru fiecare raft – vedeti in poza de mai sus
    • lipiti o bucata de washi tape (scotch colorat) – pozele de le cunoasteti deja din postarea anterioara
    • lipiti o bucata de hartie dintr-o revista sau orice altceva va este la indemana
  • Cum terminati o carte ii scrieti titlul si o puneti pe raft  : ori scriindu-l direct intr-un chenar deja facut de voi / ori scrieti numele pe o bucatica de hartie si o lipiti / ori.... orice alta idee buna aveti
  • La sfarsitul celor 12 luni, tragem cu totii linia si ne bucuram de micile noastre realizari personale :  putem scrie despre asta, putem vorbi online sau fata catre fata, fiecare cum crede de cuviinta si poate/vrea !

 


      Acum , pentru cei mai creativi :

  • Pe rafturi puteti adauga cate un mic detaliu, un ghiveci de flori, o vaza, o ceasca sau orice alt obiect in care sa puneti flori – vedeti in poza de mai sus
  • Alte idei de pus pe rafturi printre carti? Pai, alegeti ce vreti voi, ca la voi acasa 😊 ideea e sa va fie voua cu ceva semnificatie si rost, si voua sa va aduca o bucurie ca nu trebuie sa bucure pe nimeni altcineva
  • Pe rafturi, daca nu vreti sa desenati, dar vreti totusi sa infrumusesati cu ceva spatiile dintre carti, puteti lipi o fotografie, un decupaj dintr-o revista, orice are valoare pentru voi.

 

      Iar pentru cei mai creativi si un pic doritori de scris :

  • Pentru fiecare carte, o data pe luna (sau si de mai multe ori, depinde cum puteti), se face o postare sau un articol, la alegere, despre orice fel de detaliu legat de cartea pe care ati citit-o -  in caz ca vreti sa impartasiti cu altii ce cititi : o recenzie, un citat, o poza, un sentiment, orice placut !
  • Cine nu vrea sa posteze pe mediul online , poate sa isi faca asta pe un caiet  : sa scrie de mana ceva deosebit despre carte - ori o prezentare scurta, ori ceva ce i-a placut din carte, ori un citat, ori o ilustratie, ori... va las imaginatia sa zboare !

 

      Pentru cei care nu aveti timp (si nici chef...) nici de scris pe caiet, nici de desenat, dar vreti totusi sa participati la o astfel de initiativa, o lista cu cartile citite puse intr-un notepad pe telefon sau intr-un Excel poate fi la fel o idee foarte buna !

 

      Va astept cu drag la comentarii pe blog, pe Facebook sau pe Instagram.

 

PS : In prima postare am primit un comentariu legat de „Minunata calatorie a lui Nils Holgersson in Suedia” si aceasta carte a rezonat maxim cu mine caci e si una din cartile mele din copilarie ffff indragite, deci deja sunt la pagina 20 ! Superba carte, bineinteles depinde si de gusturi ! Multumesc draga cititorule care ai venit sa impartasesti asa o bucurie cu mine si ca mi-ai reamintit de ea !

 

Cu drag,

               Anca M

Niciun comentariu: