sâmbătă, 3 martie 2012

Aranjamente florale (4)

De mult nu am mai stat sa ma cufund asa in liniste si sa aranjez flori.Asa ca de curand mi-am luat inima in dinti (si ceva bani de buzunar) si am dat iama la magazin sa cumpar flori. Cum vine primavara, nu m-am putut abtine sa nu iau ce mi-a sarit de la inceput in ochi : branduse, lalele si narcise...Zambilele, le-am lasat pentru mai tarziu.
Odata ajunsa acasa mi-am etalat pe masa din bucatarie o gradina plina de flori (pot sa ii spun asa ca nu mai aveam unde sa mai pun altceva pe masa).
  Din toate, am ales cateva plante sa le pun in aranjament. Zburlite,dezradacinate si replantate , plantele mele aratau cam asa ceva: 


si respectiv asa:


A trecut o zi , le-am udat, le-am lasat se se obisnuiasca unele cu altele si rezultatul final a fost acesta:


Lalele si bradusele se vor duce, dar restul de flori sper sa le am de acum inca macar cateva luni. Primavara :) flori si culoare. Puteti incerca si voi. Totusi, atentie la combinatia de plante si flori. Daca nu sunt din aceeasi categorie, unele e posibil sa se "certe" cu celelate si rezultatul va fi destul de neplacut : de exemplu, unele pot sa le sufoce pe celelalte sau cele care vor multa apa sa intre in conflict cu cele care vor apa doar la 3-4 zile, ca sa nu mai mentionez ca te poti trezi cu musculite sau alte insecte tot datorita acestor mici diferente de specie.

Niciun comentariu: