vineri, 27 septembrie 2013

Buna dimineata

      De multa vreme tot vreau sa va scriu, sa va povestesc ce locuri am mai descoperit, sa va arat ce am mai lucrat, dar se pare ca luna asta este absolut geniala pentru a iesi, a-ti vedea prietenii si a face orice altceva decat a sta pe net. Timpul petrecut cu drag alaturi de cei dragi au dat plamanilor mei aer curat de respirat in aglomeratia lumii pe care o traim. Va doresc si voua zile pline de savoare si de arome. Am gasit pe net o fotografie frumoasa pe care vreau sa o impartasec cu voi. De asemenea, am primit pe mail o povestioara care vreau sa o pastrez peste timp si pe care vreau sa v-o spun si voua. Lectura placuta.
+++
„Un înțelept din India a pus următoarea întrebare discipolilor săi:
- De ce
ţipă oamenii când sunt supăraţi?
-
Ţipăm deoarece ne pierdem calmul, zise unul dintre discipoli.
- Dar de ce s
ă ţipi, atunci când cealaltă persoană e chiar lângă tine? întrebă din nou înţeleptul.
- P
ăi, ţipăm ca să fim siguri că celălalt ne aude, spuse un alt discipol.
Maestrul
întrebă din nou:
- Totu
şi, nu s-ar putea să vorbim mai încet, cu voce joasă?Nici unul dintre răspunsurile primite nu-l mulţumi pe întelept. Atunci el spuse:
-
Ştiţi de ce ţipăm unul la altul când suntem supăraţi? Adevărul e că atunci când două persoane se ceartă, inimile lor se distanţează foarte mult. Pentru a acoperi aceasta distanţă, ele trebuie să strige pentru a se auzi unul pe cealaltă. Cu cât sunt mai supărate, cu atât mai tare trebuie să strige, din cauza distanţei şi mai mari.
Pe de alt
ă parte, ce se petrece atunci când două fiinţe suntîndrăgostite? Ele nu ţipă deloc. Vorbesc încetişor, suav. De ce? Fiindcă inimile lor sunt foarte apropiate. Distanţa dintre ele este foarte mica. Uneori, inimile lor sunt atât de aproape, că nici nu mai vorbesc, doar şoptesc, murmură. Iar atunci când iubirea e şi mai intensă, nu mai e nevoie nici măcar să şoptească, ajunge doar să se privească şi inimile lor se înteleg. Asta se petrece atunci când două fiinţe care se iubesc, au inimile apropiate.În final, înţeleptul concluzionă:
- C
ând discutaţi, nu lăsaţi ca inimile voastre să se separe una de
cealalt
ă, nu rostiţi cuvinte care să vă îndepărteze şi mai mult, căci va veni o zi în care distanţa va fi atât de mare, încât inimile voastre nu vor mai găsi drumul de întoarcere.
 +++
cu drag,
Anca M

3 comentarii:

Tandreţe spunea...

Sa avemm grija sa nu ne fie inimile celor dragi prea departe de noi! atunci nici macar , tipetele nu l-ar putea face sa ne auda sa ne vada...Te imbratisez!

prietena-japoneza spunea...

frumoasa povestioara! mi-a placut mult! multumesc!

Anca M spunea...

fetelor, ma bucur ca v-a placut povestioara. Voi mai reveni cu povesti pe masura ce voi descoperi si eu altele.