duminică, 27 septembrie 2015

Decoupage - despre fluturi

      Bine v-am gasit in aceasta zi minunata de toamna. Culorile imbracate de copaci sunt absolut fantastice, iar eu visez la ziua in care voi mai avea timpul necesar si mai ales starea necesara sa mai lucrez o cutie. Sa va spun cum realizez o cutie, nu prea cred ca isi are rostul acum. Mai bine v-as invita sa descoperiti placerea de a face una. Simpla, cocheta si frumoasa. Nu va trebuie mult talent si mai ales nu va trebuie multe materiale. Va trebuie un dram de rabdare si un dram de curaj sa incercati sa faceti ceva nou. Se aproprie sarbatorile si e vremea perfecta sa invatati sa faceti lucruri care pot aduce bucurie celor din jurul vostru. Iar pentru mine e vremea perfecta sa reiau o activitate care imi aduce multa liniste si pace. Si ma gandesc ca starea care imi lipseste in momentul in care scriu acest articol sa dispara prin simplul fapt ca vreau sa fac ceva frumos si ca e vremea sa mai invat si pe altii sa faca lucruri frumoase.

      Cutia de astazi reprezinta un model simplu pentru o cutie de chei sau de cercei...voi judecati utilitatea ei. Cutia e alba pentru ca alb este orice inceput - curat, neamestecat si nealterat de alte "culori". Motivele principale sunt fluturii si o dantela de flori. Florile inseamna bucurie, delicatete si statornicie in frumos. Iar fluturii...pai fluturii sunt colorati si plini de viata.

Si fluturii mai sunt si un simbol al ciclului de viata al unui omului. Omul in copilarie este o omida mica, iar la maturitate o omida mare. Devine o crisalida abia la batranete, iar mormantul lui este coconul de unde iese sufletul sau sub forma unui fluture. Acum nu tot ce zboara se mananca, dar un miez de adevar exista in acest mit. 
      Gata cu povestile, sa revenim iar la realitate :) cautati timp sa faceti ceva cu talentul pe care il aveti. Oricare ar fi acela. Va doresc o zi plina de viata.
cu drag,
^ .^ Anca M 

2 comentarii:

prietena-japoneza spunea...

frumoasă şi delicată cutie !
nu prea îmi place ideea de a fi o ... omidă - noi le omorâm prin grădină pentru că sunt dăunătoare !!!
cu drag, îţi doresc să ai parte de pace şi bucurie !

Anca M spunea...

multumesc de apreciere...acum despre omida, asa este, dar fiecare fiinta isi are si ea rostul ei ( chiar si hrana pt pasari). In sensul dat de acest mit, era mai mult o metastaza :)