duminică, 8 mai 2016

Un gand frumos

      Sunt momente in viata cand totul este fix asa cum trebuie sa fie. Nu pentru ca nu vor fi mai existand neajunsuri sau lipsuri, ci pentru ca totul este fix asa cum trebuie sa fie. Totul incepe din interior. Sunt furtuni multe in viata unui om si le traim fiecare cum stie mai bine. Unii mai sincer si mai constienti, altii mai delasatori sau razbunatori. Unii le traim cu speranta, altii le traim cu frica. Unii cu tarie nezdruncinata, unii cu sufletele franjuri. Totul insa este asa cum trebuie sa fie. Asa cum timpul este acelasi si pentru cea care framanta aluatul pentru cozonaci si pentru cea care sta la televizor. Acelasi este timpul pentru cea care deretica prin casa, trebaluieste si este stapana casei si acelasi este timpul pentru cea care alearga la servici in toate partile fara sa isi mai gaseasca linistea desi poate e director de firma. Acelasi este timpul pentru toti. Si totusi... timpul nu e mereu acelasi. Nu este si nu va fi in veci acelasi. Din forul nostru interior incepe vesnicia, acum de care parte vrem sa fim nu mai depinde decat de noi.
      Traim binecuvantari si minuni in fiecare zi. Trecem in fiecare zi pe langa natura, prin natura, dar oare o vedem? Suntem mereu inconjurati de oameni, dar oare ii auzim cu adevarat? Soarele rasare si peste cei buni si peste cei rai in fiecare zi, dar oare il mai vedem? Canta pasarile pe ramurile copacilor in fiecare zi, dar cine are timp sa le auda si sa le cunoasca? Timpul in bucurie invesniceste, timpul in ura inrobeste. Timpul cu cei dragi ne da aripi, timpul petrecut in indiferenta si nepasare ne face cadavre vii. Totul este fix asa cum trebuie sa fie. Deci timpul este acelasi fiind mereu diferit si nestatornic. Doar noi sa avem ochi sa vedem si minte sa pricepem. Frumusetea se afla in ochii privitorului. Mereu, si acum si maine si peste un secol. Mereu frumusetea este in ochii privitorului.
Priviti cerul! Priviti pe cel/cea de langa voi. Priviti o floare! Priviti copacii! Priviti copii! Priviti parintii! Priviti toate cu dragoste si bucurie. Priviti minunea vietii de fiecare zi.
      Cu fiecare zi care trece imi dau seama ca tot ce mi se intampla e fix asa cum trebuie sa fie. Nu perfect, nu dupa logica mea ingusta, nu cum vreau eu sa fie. Dar e asa cum trebuie sa fie. Inima vesela este un leac minunat. Nu o spun eu, ci altii. Eu doar culeg roadele unei vorbe intelepte. Bucurati-va de toate. Caci toti si toate suntem fix asa cum trebuie sa fim. Asta fara a inceta mereu sa fim mai buni, mai frumosi, mai aproape de sfintenie.
cu drag,
^.^ Anca M

3 comentarii:

Jurnal cu flori spunea...

Multa bucurie!!!! Cu drag, Ioana

Botoseii veseli spunea...

Frumos ai spus!! Esti minunata!!

Anca M spunea...

Multumesc mult Irina, mi-a placut muuuult postarea ta cu "miercurea fara cuvinte":)))
Draga mea draga, si tu esti minunata, iti multumesc din suflet pentru apreciere. Sincer, ma bucur mult ca ai venit in vizita.