vineri, 11 noiembrie 2016

Despre frumos

      Daca intrebi pe cineva ce inseamna frumosul, fiecare ar raspunde dupa trairea proprie. Sau cineva mai specializat, dupa cum e scris in dex (''care place pentru armonia liniilor, mișcărilor, culorilor etc.; care are valoare estetică; estetic'').
pinterest
      Daca intrebi un copil, poate ca ar raspunde ca frumosul e o floare, un fluture, un ciripit de pasari sau mangaierea mamei cand se trezeste dimineata. Daca intrebi un adult, sigur frumosul ar fi cerul coborat pe pamant, o persoana foarte draga, o carte care starneste amintiri... Daca intrebi o mama, sigur frumosul ar fi tradus in buchetul de flori cules de cel mic cand alerga pe camp dupa insecte si dupa broscute. Sau daca intrebi omul, in general, sigur ar raspunde ca frumosul e tot ce a lasat Dumnezeu curat, simplu, sincer si delicat in lumea aceasta.
      Oricum ai vorbi despre frumos nu este om sa nu se bucure doar auzind acest cuvant. Si bucurie cu adevarat a fost si aseara cand despre frumos am auzit cantandu-se. Despre frumos, frumusete, dragoste, viata si povesti. Sa canti poate fi usor daca esti stapan pe tehnica si pe manuirea unor instrumente. Dar sa canti cu sufletul este opera unor suflete alese. Muzica in sine este o arta, iar stapan pe ea este doar cel ce nu are limite in pamant ci rupe granitele sus in inaltul cerului. E multa viata, bucurie si traire in muzica celor care stiu sa o exprime frumos.
      Ma simt onorata ca am putut sa fiu partasa a unui eveniment care m-a uns pe suflet si care mi-a umplut inima de frumos. Mi-e greu sa vorbesc despre ceva atat de fin si de melodios cum e muzica auzita ieri. Va las si voua o frantura de borangic tesuta in note muzicale line care sa se aseze pe umerii vostri ca o adiere de soare caldut intr-o zi de toamna senina, sa se infasoare in jurul gatului, sa va incalzeasca inima si sa se lipeasca de sufletul vostru asa cum s-a lipit de al meu.
PS: Oameni buni, voi cei de la Aud Band, va multumesc din suflet pentru invitatie si pentru minunata ocazie de a fi atat de aproape de voi, ascultadu-va cu drag si dor de frumos. Multumesc si celor de la centrul cultural Nicolae Balcescu unde am putut sa ascult concertul Aud Band "The Sound of Emotion". Sper ca asemenea evenimente sa se mai repete cat mai curand.
cu drag,
^.^ Anca M

2 comentarii:

prietena-japoneza spunea...

foarte frumos ai scris !
mulţumesc pentru ocazia de a asculta şi eu un picuţ din muzica ce ai ascultat-o la spectacol !
ce bine că ţi-ai reîncărcat ''bateriile'' sufletului !
cu drag, îţi doresc o duminică cât mai plăcută !

Anca M spunea...

Multumesc frumos Prietena Japoneza, chiar ai dreptate cu incarcatul bateriilor, a fost cu adevarat foarte frumos. Sa ai o seara frumoasa si o saptamana usoara.