duminică, 24 iunie 2018

Viata in imagini (17) - Muzeul Oalelor de Pisc

      Nu e asa ca suna absolut genial : muzeul oalelor de Pisc? Desi pare ceva ca dintr-o poveste acesta este un proiect care promite extrem de multe. Locul s-a sfintit fix acum un an, chiar de ziua nasterii Sf Ioan Botezatorul. Evenimentul a fost marcat de multe evenimente absolut extraordinare.
Dar sa incepem cu inceputul. Locatia e la jumatatea distantei dintre Bucuresti si Ploiesti. Cum mergi spre Ploiesti, la Ciolpani faci stanga si iei directia spre manastirea Tiganesti, numai ca nu te opresti acolo ci urmezi indicatorul de Piscu. Cand am mers la eveniment, nu stiam la ce sa ne asteptam. Cand am intrat in sat deja ne-au asaltat tinerii voluntari care ne directionau spre spatiile de parcare. Era totul deja plin pe o distanta de vreo 2km si am ramas cu gura cascata. Totul era perfect organizat. Locul de desfasurare al evenimentului, muzica, targul de mestesugari, standurile cu bunataruri (si acum imi amintesc de acele gogosi proaspat coapte, puse intr-un cos imens acoperit cu un stergar frumos, din care iti alegeai ce gogoasa doreai si o tavaleai prin zahar tos dupa care te lasai purtat de aromele copilariei), expozitia de oale de pisc, expozitia de costume traditionale, totul.
      E ceva mai greu sa va descriu intr-un singur articol cat de frumoasa a fost experienta traita acolo fix acum un an, dar azi mi s-a parut o zi perfecta de a vorbi de asa eveniment.
      Prima poza de mai sus este un colaj cu poze de la expozitita de oale impreuna cu piatra de temelie si cu miniatura muzeului asa cum vrea sa arate in viitorul apropiat. 
       Ce va voi arata in continuare sunt fotografiile de la expozitia de costume.
      Restul detaliilor de la acest eveniment deosebit, respectiv atelierul de olarit sau scoala de la Piscu vor face deliciul unor alte articole.
      Pun pariu ca si astazi, evenimentele de la Piscu au fost cu totul deosebite si s-au meritat tot efortul.
      Sper ca acest articol sa va starneasca curioazitatea sa cautati detalii despre Muzeul oalelor de Pisc sau despre scoala de la Piscu sau alte activitati frumoase din zona.
      Pentru mine, una dintre ele a fost sa descopar cu  drag ca au o revista cu totul deosebita, convingeti-va singuri : Piscu Nostru.
      Mi-ar placea sa aud ca ati fost in asa loc frumos si ati descoperit cu bucurie ceva ce poate pana acum va era necunoscut.
cu drag,
^.^ Anca M

Niciun comentariu: