duminică, 24 decembrie 2023

#creativebookchallenge2023 (16/2023)

      Bine v-am gasit oameni buni,

      Este Ajun de Craciun si da, tot cu gandul la cele citite sunt. Si da, tot despre o carte am sa vorbesc, de fapt de data asta, doar am sa culeg cateva randuri sa le las aici. Cartea este dintre acele 12+++ carti citite din capitolul de #creativebookchallenge2023 si se intituleaza "Magarusul Mariei" scrisa de Gunhild Sehlin. Daca ieri va scriam despre un anumit tip de carti, azi sunt la polul opus :) in felul acesta sigur nu veti avea ocazia sa va plictisiti intrand pe aici pe blog. 


      Savoarea unei astfel de lecturi e insotita de steaua de Craciun pe care am adaugat-o ingerasului din varful bradului. Adica sa fie bradul doar cu un ingeras si fara stea? Deci am luat hartie si un creion si un forfece si lipici si ce a iesit e cocotat sus de tot!

      Va starnesc interesul ca poate-poate veti pune mana pe carte si o veti citi pe toata. E ca o adiere de primavara intr-o zi friguroasa de iarna, desi daca stau si ma gandesc, deja, de ieri ziua incepe sa fie mai lunga si deci acusi-acusi va fi plin de flori si de iz de primavara.

"Norii desi, care intunecasera cerul deasupra Bethleemului intreaga dupa-amiaza si seara, disparura dintr-o data si cerul se limpezi.

O stea mare stralucea chiar deaspura orasului, o stea pe care nimeni cu o vazuse mai inainte.

(...) Nu era primavara si nici nu era pajistea din Nazaret, ci grajdul darapanat din Bethleem. Totusi - il izbi mireasma florilor de primavara - si cantul - totul era scaldat intr-o lumina stralucitoare. (...) Deschise ochii mari si privi in jur.

Intr-un colt al grajdului, sedea Maria inconjurata de o multime de ingeri care cantau.

Ingerii se inghesuiau tot mai aproape de ea, ba chiar o atingeau cu aripile lor. Oare ce incercau sa vada? (...) Oh, Maria mangaia un pruncut.

- Lumina stelei e atat de mare, spuse batranul, de parca L-ar aseza pe Copil pe un tron. (...)

-Maria, priveste numai, glasui din nou batranul, ce sclipitori sunt ochii Copilasului, de parca stele ar sraluci intr-insii! Ai crede ca in ei se vede lumina Raiului. Ce fel de copil poate fi acesta?"


       Va doresc o seara de Ajun plina de pace si bucurie! Sa va tihneasca toate caci toate sunt cu un rost!

       Nota : cartea se gaseste la editura Universul Enciclopedic Junior si merita toti banii!

 

cu drag, 

Anca M

Niciun comentariu: