marți, 4 februarie 2014

In joaca, depre lucruri serioase


      Am gasit de curand un citat care mi-a mers ca uns "Viata e frumoasa, nu usoara!". Cat de adevarat, usoara nu este, dar cat de bine este sa simti ca ai facut ceva cu viata ta, cu timpul tau, cu sufletul tau.
      Nu e usor sa fii cu inima usoara, nu e simplu sa fii simplu si mai ales nu e deloc amuzant sa fii mereu amuzant. Ce vreau sa spun pricepe cine a trait aceste stari.
      Ori de cate ori ma covarseste cate o activitate prefer sa iau o pauza, sa arunc o privire pe geam sau sa schimb o vorba cu cineva drag. Ce te faci daca insa nu poti privi pe geam si nici nu ai un suflet langa tine cu care sa vorbesti? Ei bine, goleste-ti mintea de tot ce te macina si aduna-ti gandurile. Cel putin asa mi s-a spus si asta incerc sa fac. Ei, pana ce voi reusi sa fac asta incerc, si incerc, si iar incerc.

      Pentru timpul liber, caut sa ma joc. Yeap, ati citit bine, sa ma joc: gatind, facand curatenie, desenand, facand tot felul de proiecte care sa ma bucure, aranjand masa (sau pur si simplu un mic ornament) si nu in cele din urma pastrand o "inima vesela". Macar in teorie pot spune asta. E unul din lucrurile pe care mi-as dori sa le pot face zi de zi, ceas de ceas. Cand  voi ajunge acolo nu stiu, cert este ca macar am realizat un lucru: in joaca poti face lucruri foarte serioase si foarte bune pentru linistea mintii si a sufletului.
      Am ramas uimita sa vad ce pot face oamenii in joaca...in joaca devin mai buni, mai atenti, mai deschisi, mai creativi.
      Pentru zilele posomorate, pentru gandurile negre, pentru amareala unei fapte aprigi, la urma ramane dragostea...insotita de o caruta de veselie caci "o inima vesela (chiar) este un leac minunat."
 +++
P.S: cat despre fotografia de mai sus, nu va lasati pacaliti; acest tablou pe care l-am lucrat si a carei fotografie am gasit-o prafuita in folderele de pe calculator nu e mai mai mare de doua scobitori.si nu glumesc...deci a lucra in acrilic la asa dimensiuni chiar ca e distractie pe cinste.
cu drag,
 ^.^ Anca M

2 comentarii:

prietena-japoneza spunea...

minunată lucrare în miniatură ... da, ai dreptate cu ... joaca! pe mine mă ajută să ies din stările mai dificile sufleteşti căţeii mei, vrăbiile noastre (''nepoatele'' tăticului meu...) iar, uneori, visarea cu ''ochii deschişi''... şi mai fac des şi ''haz de necaz'' glumind singură pe seama mea ... întâi ''zâmbresc'' şi încet-încet îmi aduc aminte cum e să zâmbeşti, să fii vesel chiar dacă nu ai motiv!

Anca M spunea...

Prietena-japoneza, am observat ca esti o fire si visatoare, si optimista si romantica incurabila...tocmai de asta cred ca atata timp cat vei pastra aceasta stare de "joaca" viata ta va fi mult mai frumoasa.