sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Colecția " A intrat iarna-n sat" - inside story - sticlă pictată (30)

 Bine v-am găsit, 

      Revin cu drag asupra acestei colecții

      De multe ori am fost întrebată "-Cât timp îți ia să realizez o astfel de colecție?". E greu să spun cu exactitate care este timpul petrecut să lucrez o colecție de o așa anvergură.  Spun asta în contextul în care acest hobby minunat îl practic serile, sau nopțile, sau in weekend (atunci când nu lucrez). 


      O lucrare o estimez în "ore cercetare", "ore story boarding" (sau "story telling") și la urmă de tot "ore creație". 


      Acest articol e legat doar de ultima parte iar în una din postări voi reveni și la story boarding. 


      După cele câteva suuuuuteeee de poze de vizulalizare și conceptualizare, partea cea mai vizibilă este cea în care lucrez pe pahare, migălind la propriu fiecare detaliu și indiciu legat de cei cărora le este destinat cadoul. 


      Deși totul este așa o poveste care poate părea pur imaginativă, de obicei, aproape nici un element nu e întâmplător. Toate sunt legate printr-un fir narativ tainic pe care cei care au primit această colecție îl știu.


      În termeni generali, această colecție are răsădită toate micile detalii legate strict de cei care vor savura un vin deosebit în zi de sărbătoare sau de ce nu într-o zi, așa pe înserate, după o zi lungă de muncă și trudă.


      Nici culorile nu sunt alese la întâmplare, fiecare este cu dedicație și cu rost.  Cu atât mai mult simbolurile sunt deosebite căci includ detalii ascunse din viața de zi cu zi ale celor care se vor delecta și deja se delectează de ceva vreme de ele.

      Recunosc că de sărbători am avut ocazia să mă delectez cu un vin bun băut din aceste pahare de cristal și poveștile pe care le-am depănat în jurul lor au fost un deliciu și la propriu și la figurat. 


      Partea cea mai frumoasă este că ne-au trebuit destule reluări în a analiza fiecare pahar pentru a descoperi și a număra toate oițele, pisicile, cățeii, veverițele, șoriceii și păsările și nici așa nu pot spune că avem lista completă.


      Promit să mă întorc la această activitate deosebită,  să stau cu oameni minunați, să depănăm amintiri, să ne facem vise și, de ce nu, să mai descoperim câte ceva interesant printre poveștile pictate.


      Ce vedeți în pozele din această postare, dimpreună cu cele din decembrie, alcătuiesc un tablou aproape complet despre cât de deosebit a fost acest proiect.


cu drag,

Anca M ^.^


2 comentarii:

Miorita spunea...

F .f .frumos ..s ai spor in continuare ,si multa sanatate ,sa ti dea Dumnezeu sa poti lucra in continuare ..bv ,sa fii sanatoasa..multa bafta ..FELICITARI.

Anca M spunea...

Mulțumesc mult pentru urări și încurajări. Apreciez din suflet mesajul. Mai vino pe aici.