Dor de-al nostru drag obicei romanesc si cultura fara seaman. Cine a spus ca vesnicia s-a nascut la sat sigur a stiut despre ce vorbeste. Ori de cate ori am ocazia sa descopar locuri noi am cautat farame de ce e pur traditional (nu sunt muzeograf si nici etnolog sa stiu autenticitatea obiectelor, tesaturilor, uneltelor, samd, dar ce simt ca e aproape sufletului meu de romancuta aia caut si aia doresc sa vad cat mai des in cat mai multe locuri). Voi incepe o serie de postari legate de tesaturi si obiecte traditionale. Daca si voi cunosteti sau aveti poze cu tot ce tine de cusaturile romanesti, sau modele de ii, sau de covoare romanesti, as fi incantata sa lasati un link catre site-ul vostru la comentarii.
Oare nu e pacat sa nu ne cunoastem frumusetile pe care ai nostri parinti, bunici, strabunici le apreciau si le considerau o minunatie de zestre de pastrat peste veacuri?
Voi incepe acest mic proiect cu cateva poze luate de prin casa ...cu ce-am gasit lucrat de-ai mei.Ca ar fi pacat sa incep cu ce au facut altii fara sa las si o farama din minunatiile cu care eu am crescut. Pozele nu sunt complete pentru ca la data la care au fost facute nu stiam ca le voi folosi ca material pentru acest blog.
Imi plac mult florile lucrate cu atata rabdare si cu atat de multe variatiuni de culori.
Aceste 2 covoare sunt mari - cam 3x2m, desi nu pot spune ca acestea sunt dimensiunile exacte. Ele sunt lucrate cu motive oltenesti - specific zonei oltenesti fiind si acele "coprine" facute brau de jur imprejurul modelelor principale.
Eeeei, oameni buni, cam atat am avut sa va arat pentru moment. Astept pareri, poze sau link-uri catre alte astfel de materiale frumoase. Va doresc un sfarsit de saptamana minunat si plin de culorile toamnei.
cu drag,
^.^ Anca M