luni, 25 decembrie 2023

Un gand frumos - e Craciunul

      Bine v-am gasit oameni buni,

      Oare avem mai mare bucurie in acest moment decat Nasterea Domnului?

      „Nașterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii Lumina cunoștinței, că întru ea, cei ce slujeau stelelor de la stea s-au învățat să se închine Ție, Soarelui dreptății, și să Te cunoască pe Tine, Răsăritul cel de sus. Doamne, mărire Ție!”

       Sa aveti Sarbatori cu pace si bucurie, cu sanatate, cu dragoste unul fata de altul si cu intelegere. Sa va tihneasca toate!


      Nota : ilustratia asta deosebita este facuta de o fata minunata, cu un talent extraordinar, pe numele ei frumos Diana Tivu. Si ma simt tare onorata sa am o ilustratie de-ai ei aici pe blog!

cu drag, 

Anca M

duminică, 24 decembrie 2023

#creativebookchallenge2023 (16/2023)

      Bine v-am gasit oameni buni,

      Este Ajun de Craciun si da, tot cu gandul la cele citite sunt. Si da, tot despre o carte am sa vorbesc, de fapt de data asta, doar am sa culeg cateva randuri sa le las aici. Cartea este dintre acele 12+++ carti citite din capitolul de #creativebookchallenge2023 si se intituleaza "Magarusul Mariei" scrisa de Gunhild Sehlin. Daca ieri va scriam despre un anumit tip de carti, azi sunt la polul opus :) in felul acesta sigur nu veti avea ocazia sa va plictisiti intrand pe aici pe blog. 


      Savoarea unei astfel de lecturi e insotita de steaua de Craciun pe care am adaugat-o ingerasului din varful bradului. Adica sa fie bradul doar cu un ingeras si fara stea? Deci am luat hartie si un creion si un forfece si lipici si ce a iesit e cocotat sus de tot!

      Va starnesc interesul ca poate-poate veti pune mana pe carte si o veti citi pe toata. E ca o adiere de primavara intr-o zi friguroasa de iarna, desi daca stau si ma gandesc, deja, de ieri ziua incepe sa fie mai lunga si deci acusi-acusi va fi plin de flori si de iz de primavara.

"Norii desi, care intunecasera cerul deasupra Bethleemului intreaga dupa-amiaza si seara, disparura dintr-o data si cerul se limpezi.

O stea mare stralucea chiar deaspura orasului, o stea pe care nimeni cu o vazuse mai inainte.

(...) Nu era primavara si nici nu era pajistea din Nazaret, ci grajdul darapanat din Bethleem. Totusi - il izbi mireasma florilor de primavara - si cantul - totul era scaldat intr-o lumina stralucitoare. (...) Deschise ochii mari si privi in jur.

Intr-un colt al grajdului, sedea Maria inconjurata de o multime de ingeri care cantau.

Ingerii se inghesuiau tot mai aproape de ea, ba chiar o atingeau cu aripile lor. Oare ce incercau sa vada? (...) Oh, Maria mangaia un pruncut.

- Lumina stelei e atat de mare, spuse batranul, de parca L-ar aseza pe Copil pe un tron. (...)

-Maria, priveste numai, glasui din nou batranul, ce sclipitori sunt ochii Copilasului, de parca stele ar sraluci intr-insii! Ai crede ca in ei se vede lumina Raiului. Ce fel de copil poate fi acesta?"


       Va doresc o seara de Ajun plina de pace si bucurie! Sa va tihneasca toate caci toate sunt cu un rost!

       Nota : cartea se gaseste la editura Universul Enciclopedic Junior si merita toti banii!

 

cu drag, 

Anca M

sâmbătă, 23 decembrie 2023

#creativebookchallenge2023 (15/2023)

      Bine v-am gasit oameni buni, 

      Am promis, deci nu ma las, chit ca asta ar insemna sa scriu mai des aici, dar e asa de frumos sa vorbesti despre carti si atat de multa bucurie pot aduce ca nu ma pot abtine sa nu va povestesc un pic mai mult despre una din cartile din raftul de #creativebookchallenge2023 de anul acesta.

      In aceasta postare va voi povesti frugal despre o carte deosebita, nu usoara, chiar deloc usoara, si nu pentru orice gusturi. Este vorba despre o carte scrisa de Jordan B Peterson si anume "12 reguli de viata".

      Cartea este impartita, dupa cum si titlul sugereaza in 12 reguli de viata si anume:

  1. Stai drept si trage umerii inapoi - sau cum am vazut odata pe un afis - postura schimba viata. Pana la urma este un lucru demn de luat in seama caci asta e un inceput in a "gasi puterea de a accepta povara teribila a Lumii, bucurandu-te de ea", cum spune autorul
  2. Ai responsabilitatea de a te ajuta; comporta-te ca atare - un capitol despre haos, ordine, "constiinta", despre directie de viata, despre a cunoaste acel "de ce" care se poate impaca mai tarziu cu aproape "orice cum" parafrazand aici un pic pe Nietzsche; sau cum ar spune alcineva intr-o alta carte si anume ca cel mai curajos lucru pe care l-ai spus vreodata este "ajutor" caci a cere ajutor nu insemna a te da batut ci a refuza sa te dai batut ( asta este pentru cei care au citit "Baiatul, cartita, vulpoiul si calul" scrisa de Charlie Mackesy si redata si audio chiar pe Youtube)
  3. Imprieteniti-va cu cei care va vor numai binele - da stiu, asta poate naste nitel controverse, ca toata cartea de altfel, dar cu toate acestea va recomand cu drag sa o cititi - finalul acestui capitol e ceva de genul : " imprieteniti-va cu oameni care isi doresc ce e mai bun pentru voi" caci alaturi de astfel de oameni iti va trebui "forta si curaj pentru a ramane in picioare. Un pic de modestie."
  4.  Compara-te cu cel ce erai tu in trecut, nu cu altcineva din prezent - un titlu pe care al trebui cred sa ni-l scriem cu litere de-o schioapa si sa ni-l lipim peste tot pe unde suntem - stiti voi de ce spun asta
  5. Nu-ti lasa copii sa-ti faca lucruri care te vor enerva - caci un copil bine crescut, disciplinat, poate fi de incredere, nu te va enerva, isi va face usor prieteni si va fi placut in orice mediu ar fi. Si ca o concluzie este scris ca "Nu exista daruri mai mari decat acelea pe care le poate oferi un parinte implicat si curajos."
  6. Fa-ti ordine in propria casa inainte de a judeca lumea - sau mai bine spus fa-ti ordine in propria viata si nu mai da mereu vina pe altii, fa curat in sufletul tau si "probabil ca vei deveni o forta mereu mai puternica in slujba pacii si a oricarei cauze bune."
  7. Concentreaza-te pe lucrurile cu adevarat importante (si nu pe placerile imediate)
  8. Spune adevarul- sau cel putin nu minti - geniala aceasta a doua parte caci mai mereu avem tendinta de a ne gandi DOAR la prima parte uitand ca de fapt a spune adevarul inseamna intre altele si acel "cel putin" nu minti
  9. Porneste de la premisa ca s-ar putea ca persoana pe care o asculti sa stie ceva ce tu nu stii - sau altfel spus ascultandu-te pe tine si pe cel de langa tine mai mult, cu atentie si dedicare, e posibil sa descoperi lucri absolut geniale si mai presus de asta sa fii in "cautarea neincetata a cunoasterii, care este forma cea mai inalta a intelepciunii."
  10. Fii precis in exprimare - "Confrunta haosul Fiintei.Confrunta marea de probleme. Numeste destinatia si traseaza-ti calea.Accepta ceea ce doresti. Spune-le celor din jurul tau cine esti. Concentreaza-te, priveste atent si mergi drept inainte."
  11. Lasati-i pe copii in pace cand fac skateboarding sau ca o idee de final - "Daca sunt sanatoase, femeile nu-si doresc baieti, ci barbati.(...) Iar daca ai impresia ca barbatii puternici sunt periculosi, stai sa vezi de ce sunt in stare barbatii slabi."
  12. Cand intalnesti pe strada o pisica, mangai-o ( valabil si pentru caini) - "Este o pauza placuta. Este un mic plus de lumina intr-o zi buna si un respiro micut intr-o zi proasta."

     

      Citatele sunt franturi de lumina din ceea ce este scris in carte, rupte din context nu au acelasi impact ca textul integral, deci interpretarea completa si corecta o puteti face doar citind cartea.


      La momentul cand o citeam, caci mi-a luat ceva vreme sa o termin, am lucrat un semn de carte deosebit pe care l-am pus intre paginile cu scrisul miiiic si plin de invataminte. Asa am reusit sa duc la sfarsit aceasta lectura care, repet, e posibil sa nu fie pe placul tuturor, dar poate ca e mai bine asa caci bine ca suntem diferiti cu totii, din fericire!

cu drag,

Anca M

 

miercuri, 20 decembrie 2023

#creativebookchallenge2023 (14/2023)

      Bine v-am gasit oameni buni, 

      Parca mai ieri scriam un articol legat de acest subiect si uite ca au trecut deja cateva luni bune. Luni bune si cu folos caci peste noi au trecut un concediu de vara si inca unul mai micut de 1 Decembrie. (Au fost ele multe altele, dar nu le povestesc aici ca mi-ar trebui cateva pagini).

      Am lucrat mult in perioada aceasta si am citit din plin de cand am pus ultima postare legata de acest subiect de #creativebookchallenge2023 . Una peste alta am reusit, slava Domnului, sa termin 12 carti asa cum mi-am propus desi de mult am sarit de acest numar.

 

 

      Anul se apropie de sfarsit si acusi acusi se va termina si aceasta provocare desi cred ca as mai posta si in 2024 despre acest subiect caci e prea genial.

Sa va povestesc : mi-am propus sa citesc 12 carti in 12 luni si una peste alta sa mai si ilustrez ceva, gen o mica biblioteca cu polite pe care sa pun fiecare titlu citit. Copilaros, nu? Simplu, nu?


Zis si facut:

  • politele le-am desenat cat de simplu am putut, niste linii albe ingrosate in guasa si acrilic;
  • le-am impodobit cu decoruri de toate felurile (florale, in mare parte, logic);
  • am pus pe polita de sus o iconita pe care am vazut-o la un om deosebit la targ la Muzeul Satului din Sibiu, dar al carui nume nu il pot divulga din motive de discretie;
  • am "lucrat" cartile pe care le vreau puse pe raft, mai pe romaneste, am colorat in acuarela hartie de 300g/mp;  dupa uscare le-am taiat in forme: dimensiunile sunt dupa pofta inimii si la fel si culorile alese;

 

 

 

  

  • odata acuarela uscata, am lucrat modelele inspirandu-ma chiar din cartile pe care le-am citit. Sunt curioasa daca aveti vreo idee de ce fel de carti am ales sa le scriu aici


  • si la final le-am scris numele pe fiecare cotor si le-am lipit pe polite dupa ce am facut tot felul de configuratii de cum sa le asez, in ce ordine, ce marime, ce culori, etc.

      Acestea fiind spuse nu pot incheia decat dorindu-va si voua timp sa faceti proiecte dragi sufletului vostru, de orice fel ar fi ele. Si nu uitati: astfel de activitati au menirea de a va scoate din rutina si de a va permite un moment de relaxare, de bucurie si de regasire (voi cu voi).

cu drag, 

Anca M

luni, 30 octombrie 2023

Toamna si dumitritele (3)

      Bine v-am gasit oameni buni,

      Revin la acest subiect minunat si nu stiu cum am reusit sa ratez asemenea subiect pentru ataaaaat de multa vreme. Ma uitam prin postari si un articol 100% legat de dumitrite a fost facut acum cateva secole :)


      Pur si simplu ma uimesc aceste flori mici, pline de culoare, de veselie si de un parfum delicat. De fapt, ce floare nu este asa? Si ce floare odata ce o privesti nu iti aduce o bucurie deosebita prin simpla ei existenta?

 

      In acest articol am ales sa postez cateva poze cu flori pe care le am in casa, chiar in vaza de pe masa. Imi doresc sa prind cateva ore libere sa le studiez in detaliu, iar cand voi face acest lucru as dori sa ma bucur de aceste flori minunate fotografiate intr-o zi insorita de toamna. Este o adevarata binecuvantare, pentru zilele lungi si noptile si mai lungi de toamna si iarna, sa am o mica biblioteca din care sa ma inspir si, cine stie, poate sa mai inspire si pe altii. 


      De multe ori inspiratia ma gaseste in cele mai neasteptate locuri sau momente. Ori ca sunt in fata calculatorului sau a unui ecran, in general, fie dupa ce stau la masa, fie dupa ce vin acasa dintr-o plimbare.

 

      Alteori ma gaseste citind sau uitandu-ma la o poza dintr-o revista sau dintr-o carte. Si uneori ma gaseste atunci cand recitesc articolele postate chiar de mine in timp uitat, de poveste. Asa ca, pentru astfel de momente, las aici detalii deosebite ale unor flori pe cat de simple si de delicate pe atat de complexe din punct de vedere compozitional.

 

      Poate fi o adevarata provocare sa poti surprinde multitudinea de petale si prospetimea lor. Poate fi o adevarata provocare sa le surprinzi culoarea corecta si forma corecta. Si desi pare ceva banal, forma si culoarea, alaturi de textura, pot face din aceste flori un obiect de studiu deosebit.

 

      Cum ar fi ca intr-o zi sa lucrez la un atelier chiar cu astfel de planse? Visez cu ochii deschisi? Pai de ce nu? La ultimul atelier de pictura (care apropo, a fost fix acum o saptamana) am avut planse multe despre frunze, de ce nu as avea si un atelier despre flori - si despre crizanteme in special?

 

      Frumusetea se gaseste in ochii privitorului si in mana celui care deseneaza sau picteaza se regateste maiestria lucrului delicat. Mai mult de atat, toate izvorasc din inima, si un atelier de pictura nu este decat o metoda simpla de a te descoperi pe tine, asa cum esti cu frici si cutezante, cu dorinte si cu ezitari, cu speranta si cu descurajari dese (si dezastruoase, uneori, prietenii stiu de ce). 

 

      Deci scriind depre flori am ajuns sa vorbesc despre ateliere de pictura si despre oameni, si da, sa desenezi flori cu diferite medii de lucru, pe diferite suporturi, poate fi cu adevarat o provocare. O provocare caci a picta in acrilic pe o panza e diferit de a picta pe o hartie, iar a lucra in acuarela e cu totul alta poveste. La polul opus, daca apelezi la pasteluri sau carbune, sau per ansamblu la mixed art media, atunci e cu totul alta poveste. Nu mai zic daca este sa pictezi pe sticla cu vopseluri de sticla. Inca o poveste :) Si poveste este sa visezi cu ochii deschisi la flori, la culori, la forme si la mirosuri!

 

      Si bine este sa visezi ca o floare, desi nu aduce primavara, oricand o vei vedea, pipai ori mirosi, va aduce macar un zambet pe buzele celui/celei cu care intra in contact.


      Ca de obicei, va doresc zile pline de inspiratie, cu sanatate si cu tihna. Sa va tihneasca sa fiti prezenti in tot ceea ce faceti indiferent ca e ceva legat de arta sau nu. 


      Gasiti timp pentru voi, ca nimeni in locul vostru nu va putea face asta. (Iar daca o va face, vai noua!)


      Va multumesc ca sunteti aici, pe blog si in viata de zi cu zi, ca parte din calatoria aceasta extraodinara prin viata si prin arta, impartasita cu voi, cu vreme si fara vreme! 

cu drag,

Anca M

joi, 21 septembrie 2023

Un gand frumos

      Bine v-am gasit oameni buni ,

 

      Sunt cateva randuri celebre care tot imi revin in minte si desi uneori poate le mai uit, ma duc iar sa le caut (clar le voi lasa aici in postare, la final). Ce m-a facut azi sa postez acest articol este ca de multe ori uitam cat de deosebiti suntem fiecare in parte.

      Si uitam cat de unici si diferiti fata de ceilalti suntem si asta ne complexeaza. Ne complexeaza, sau ne face sa ne simtim neimportanti, neauziti, neiubiti, nebagati in seama... si toate ne-something. Una peste alta, sa fim constienti de cine suntem (nu de ce suntem) este mare dar! Sa fim constienti si constient sa traim si sa ne asumam faptele, vorbele si gandurile. Sa incetam sa dam vina pe altii, sa ne vedem casa sufletului nostru, caci acolo se intampla toate: si bune, si rele. Noi avem o putere extraordinara. Si fiecare dintre noi suntem minunati in felul nostru si buni, desi bunatatea absoluta nu e noastra si nu suntem noi, ci este la Cineva acolo Sus care ne iubeste asa cum suntem.

      Si ma intorc iar la acel „de ce” am vrut sa scriu acest articol. E si pentru mine si pentru voi : sa ne amintim ca desi suntem o umbra pe acest pamant si un fir de nisip in marea vietii acesteia, putem face o schimbare in noi si in jurul nostru. Dar ca sa putem face asta bine e sa incepem cu noi. Sa nu ne mai comparam cu altii, asta nexcluzand faptul ca trebuie sa lucram cu noi , sa evoluam si sa ne inteleptim fiecare cum putem.

      Orice chibrit aprins este nebagat in seama in bataia Soarelui, iar flacara nici macar nu lasa o umbra, cu toata astea acelasi chibrit aprins noaptea, poate lumina vietile atator si atator oameni si lucruri si locuri.

      Daca e sa fac o analogie mai deosebita: nici  Luna nu e cine stie ce in comparatie cu Soarele, dar ea lumineaza noaptea cum doar ea poate face.

      Si trecand la Soare, si el a randul lui face ceea ce noi ar trebui sa apreciem cel mai mult : da caldura si lumina tuturor neconditionat.

      Orice (oricine) lumineaza intr-un „intuneric” este o binecuvantare. Si noi putem fi fiecare unde suntem lumina din intuneric.

      Putem aduce o mica bucurie fix in locul in care traim. Putem spune o vorba buna persoanei de langa noi, putem multumi cu toata inima cuiva care ne-a facut un bine (si nu numai).

      Putem fi cea mai buna varianta a noastra incepand de azi, de acum, de aici, de unde suntem.

In noi incepe Raiul. In noi exista o scanteie care e minunata si nu ne apartine, dar suntem bucurosi ca o avem.

      Ce bine ne-ar fi sa fim mai constienti de noi, de prezent, de acum, de omul din fata noastra! Si ce bine ar fi sa incepem de azi sa nu ne mai comparam cu altii. Viata e frumoasa (nu usoara, o zic des), dar si scurta. Sa o traim frumos!

 

      Textul care imi statea in minte era acesta (si faptul ca mi l-am amintit azi se datoreaza unor oameni deosebiti, se stiu ei care):

1.           De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.

2.           Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.

3.           Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.

4.           Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.

5.           Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.

6.           Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.

7.           Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.

8.           Dragostea nu cade niciodată.

 

cu drag,

Anca M



duminică, 17 septembrie 2023

Un gand frumos

      Bine v-am gasit oameni buni,

      Atat ce am cautat acest videoclip primit de la prietena draga ca de data acessta am zis ca am sa il pun aici sa nu mai uit de el. Oricum, el era deja impamantenit in sufletul meu, daaaar am zis ca asa va aduce bucurie si altora nu doar mie. 

      Capitolul asta de "Un gand frumos" imi este atat de drag ca il recitesc iar si iar peste ani si e la fel de actual. Ultimul articol de genul acesta este AICI. Acum la cate articole cu acest nume am tot facut e muuuult de citit si cautat, dar merita cu varf si indesat. Fara a mai lungi vorba va las in continuare un videoclip intitulat "La petite fille de la mer" :

 


cu drag,

Anca M

joi, 31 august 2023

Viata in imagini (19)

      Bine v-am gasit oameni buni, 

      Asa e ca va era dor de o noua postare? Sincer si mie, si desi am zis ca nu a trecut decat un pic de cand nu am mai scris, se pare ca s-a dus o luna, sau sa ma exprim si mai concret, o luna si jumatate. Uneori imi spun ca timpul trece prea repede, desi de fapt noi trecem prin timp caci timpul este mereu acelasi, desi cunosc foarte bine si teoria relativitatii lui Einstein legata de timp. Una peste alta, timpul este fix asa cum trebuie sa fie, iar noi am face bine sa ne bucuram de el din plin, caci a doua oara ma indoiesc ca vom mai trai viata asta :)


       Am stat un pic sa fac o retrospectiva a celor mai frumoase lucruri facute din Iulie si pana acum si as putea spune ca am avut momente frumoase din plin. Si in general, mai tot timpul liber a fost legat de iesiri, mai aproape sau mai departe de casa, dar iesiri. 


      Dintre toate calatoriile, ultima o am inca proaspata in minte, nu ca si celelalte nu ar fi la fel. Voi continua articolul povestindu-va despre un traseu pe care poate multi dintre voi l-ati fi facut deja, dar pentru noi a fost pe alocuri o premiera, chit ca noua ne-ar mai fi trebuit ceva vreme de zabava prin asa locuri frumoase.


      Am pornit la drum, intr-o frumoasa zi de vara cu gandul de a face traseul din aproape in aproape. Si asa am si facut. Am poposit la Sibiu, am stat un pic sa ne racorim si sa ne bucuram de cetatea frumoasa a orasului si dupa am mers mai departe spre nord, pana ce am ajuns la Vadu Izei, Sighetu Marmatiei si altele asemenea. Sa va povestesc ca parca nu as mai fi plecat de acolo? Ca avem o tara frumoasa si plina de locuri deosebite care merita descoperite? Cred ca stiti si voi asta. Acestea fiind spuse am poposit un pic prin cateva locuri deosbite din Maramures, am zabovit un pic prin locuri deosebite si apoi am luat drumul inapoi spre Bucuresti, oprindu-ne iar inainte un pic prin Sibiu.


      Nu stiu sa va spun care a fost cel mai frumos loc sau cel mai frumos moment. Fiecare loc isi are farmecul lui si prin fiecare destinatie am purtat un mic caiet de schite cu care ma delectam ori de cate ori stateam doar de dragul de a sta. Maratoanele in concedii de dragul de a puncta ca am fost intr-o mie de locuri si am bifat de pe o lista interminabila tot ce era de vazut in zona, noua nu ni se potriveste.

 

      Pur si simplu ador clipele de liniste: un muzeu vizitat in liniste, un parc prin care sa ma plimb in liniste, o gradina zoologica pe care sa o savurez din plin, un restaurant la care sa stau in tihna ... si lista e lunga. Poate printre cei care cititi aceste randuri sunt persoane care inteleg perfect ce inseamna un concediu in tihna, in locul unuia maraton. E drept ca sunt locuri unde e posibil sa nu ma mai intorc niciodata, dar mi-o asum cu varf si indesat.


      Aleg momentele in care pot asimila la maxim orice experienta si in care simt ca traiesc viata la maxim in tihna, desi poate unora dintre voi li se pare ca a trai viata la maxim si cu tihna nu prea se leaga. Ei bine, eu zic ca da, acu' depinde daca esti introvert sau extrovert, si multe asemenea care tin de personalitatea ta, dar una peste alta, consider ca o plimbare pe malul unui rau poate fi la fel de antrenanta ca orice alta activitate plina de adrenalina pentru altii.


      Din zonele in care am fost nu am facut nici jumatate din obiective, dar ce mai conteaza? Am aprofundat lucruri extraodinare legate de cultura, de arta, de oameni, de istorie si de viata. 


      Am mai spus eu si in alte dati ca fericirea nu e peste mari si tari ci chiar sub nasul nostru. Nu ca nu apreciez la maxim o iesire in afara tarii, dar cred ca avem o tara frumoasa care merita descoperita asa cum este ea. PS : trecem peste partea in care unii zic ca e pacat ca e locuita ca in rest ar fi perfecta, dar parca lucrurile perfecte au mereu ceva lipsa... unitatea in diversitate si umanitatea pe care nimeni altcineva nu o poate da decat un alt om.


      Altceva ce sa va mai spun? Poate doar ca va doresc fiecaruia/fiecareia dintre voi sa va faceti timp sa descoperiti lumea din jur asa cum este ea si sa profitati de ce are mai bun de oferit. Pana la urma frumusetea se gaseste in ochii privitorului, nu?

cu drag,

Anca M

joi, 13 iulie 2023

#creativebookchallenge2023 (13/2023)

      Bine v-am gasit oameni buni,
 
      Cum se face, cum nu se face, se pare ca deja a trecut o luna de cand nu am mai scris pe blog, desi am atat de multe sa va povestesc de nu va imaginati. Ma voi opri totusi la un singur aspect pentru postarea de astazi, si da, e tot legata de #creativebookchallenge2023 . 
 
      Vorbeam azi cu o colega despre aceasta initiativa care ma intreba daca are vreun efect acest "challenge" ! Raspunsul meu a fost categoric DAAAAAAAAAAAA ! Se mai pune vorba? Este unul din cele mai bune idei pe care le-am avut si pentru sufletul meu e genial. Ma motiveaza sa scriu, sa fiu creativa in moduri pe care nu le banuiam si nu speram ca le voi face vreodata. Nu ma intrebati de ce, caci nici eu nu stiu sa imi raspund. Cert este ca aceasta intitativa mi-a permis sa deschid porti pe care nici nu stiam ca exista. Detaliile mi-e greu sa vi le povestesc si nici nu as indrazni. Dar pot sa va spun asta : ultima bucurie pe care am realizat-o in cadrul acestei initiative este ceea ce veti vedea mai jos. Mi s-au cam lungit urechile dupa sortat pozele, de fapt dupa faptul ca nu vroiam cu adevarat sa le sortez, ci mai degraba sa le pun pe toate ceea ce am si facut pana la urma.
 
 
 
      Ce imi propun de fiecare data este ceva simplu. In cazul de fata, acest "ceva simplu" se traduce astfel:
se ia o foaie de desen (am apelat la o foaie de desen de 250g/m2 groasa care sa sustina multa apa),
se pliaza foaia pentru a fi folosita ca o coperta de carte si plus pentru a sti care e zona vizibila pentru desen,
  • se iau culorile preferate (am folosit doua mediumuri de lucru : acuarele si guase),
  • se aleg modelele preferate (clar eu am ales flori, sunt de sezon si perfecte pentru o stare de bine),
  • se deseneaza ceva dragut,
  • se inveleste cartea cu noua hainuta.

      Et voila ! Aveti o coperta pentru o carte noua sau veche, care astfel capata o noua forma de viata chiar sub ochii celui/celei care o foloseste.
 
      Pe cat de simpla e ideea pe atat de efect este. Nu stiu daca puteti sa va imaginati asta ! As dori sa pot descrie sentimentul pe care l-am avut cand coperta a invelit cartea ! 
 
      A fost ca si cum aveam o carte nou nouta, pe care abia acum o descopeream pentru prima data. Poate ca o carte nu se "citeste" dupa coperta, dar ochii cu siguranta se bucura de o priveliste frumoasa. 
 
      Oare doar mie mi se pare sau natural, genetic sau ziceti-i cum vreti, noi, oamenii, suntem atrasi in mod firesc de frumos ? 
      Cred ca v-am mai vorbit despre acest subiect si sigur va voi mai vorbi. Viata e mai frumoasa cand suntem inconjurati de frumos! De ganduri frumoase, de oameni frumosi, de lucruri frumoase, de muzica frumoasa, de culori frumoase... ati prins ideea. Si de frumos vorbesc si cand vorbesc si de gusturi frumoase (daca se poate spune ca un gust este frumos). 
 
      Am descoperit o pagina de blog deosebita si am incercat deja o reteta de pe acea pagina. De fapt, reformulez : am descoperit un om frumos, cu adevarat frumos, de-ti este balsam la suflet. Si daca este sa o cunoasteti sigur veti zice acelasi lucru ca si mine, sau si mai bine. Si omul asta frumos, pe langa multele lucruri minunate pe care le face a lasat asa, mostenire, pentru cei interesati, retete simple care pot fi facute in doi timpi si trei miscari si extrem de delicioase. Eu am inceput sa ii descopar savoarea nu doar citind BLOGUL, ci si bucatarind. Clar ca ce am ales era ceva usor si rapid de facut, reteta o aveti si voi AICI
      Va recomand cu drag sa faceti lucruri dragi sufletului vostru, din pasiune si din vointa proprie, nu impinsi de la spate de gura lumii, sau ca asa e moda. Nu! Din drag de frumos ! Veti fi uimiti cat de extraordinar se aseaza lucrurile in viata voastra odata ce lasati pasiunea sa faca parte din ea ! Pasiunea si gandul bun si frumos !
cu drag, 
Anca M