joi, 16 mai 2024

De la lume adunate (17)

      Hristos a inviat,

      Este greu sa stii cum se va termina o zi, cu atat mai mult este aproape imposibil sa iti imaginezi toate bucuriile si oamenii pe care ii poti intalni pe cale. Dimineata cand m-am trezit, nu aveam nici cea mai vaga idee ca o ilustratie facuta saptamana trecuta va fi motiv de inspiratie pentru un om frumos cu un munte de talent in arta scrisului. Ca sa va faceti o idee, dupa ce va odihniti nitel ochii cu aceste culori frumoase si o poezie extraordinara inspirata din aceasta ilustratie, va invit sa o cunoasteti pe Alina si minunata ei lume a poeziei pe pagina ei de Facebook - Darul cuvantului sau pe Wordpress - Din dragoste de poezie. Voi include acest articol la capitolul "De la lume adunate" caci povestea unui asa om frumos merita sa fie descoperita si de altii! 

      Alina, esti o bucurie! Iti multumesc din suflet ca ai acceptat o asa provocare si ti-ai lasat cuvintele sa curga lin pe firul mintii tale dupa ce ochii mei au vazut o "pajiste" de gentiene si musetel imbietor!


 E plina lumea de frumos si frumusețe,
Alegerea e în sufletul celui care privește,
Căci așa cum îți așterni în suflet zi de zi,
În tot ce ți se întâmplă frumosul îl poți găsi.

E un dar sa poți privi un cer senin de vară
Să simți parfumul florilor ce te-nconjoara,
Sa poți simți cu adevărat minunea de a trăi
Cu tot ce îți e dat sa intampini in fiecare zi.

Fericirea nu e data de a împlini  lucruri mărețe,
Ci de a găsi mici bucurii în a vieții poveste,
O întâlnire cu un om drag și o îmbrățișare,
O ceașcă de ceai privind un apus de soare

Ori o cafea pe care o bei cu cineva apropiat
O carte din care ai vrea să citești neîncetat,
Un timp în care îl asculți atent pe celălalt,
Când de fapt tu ești cel care are de câștigat

Căci oamenii sunt o minune de la Dumnezeu
Și-ți sunt trimiși să te ghideze spre El mereu,
Aceasta e bucuria vieții cea mai mare
Sa descoperi iubirea in orice întâmplare.

10 mai 2024
 
      Va doresc timp sa cautati in sufletul vostru ceea ce va aduce pace si bucurie in jur, iar dupa sa le impartasitit cu ceilalti. 
cu drag,
Anca M

duminică, 12 mai 2024

Viata in imagini (20)

      Hristos a inviat, 

      Viata este mereu mai frumoasa cand ai si ceva ragaz ca sa faci lucruri dragi sufletului tau. Si aici nu ma refer doar la perioada Sarbatorilor Pascale care au fost foarte tihnite, ci si in viata de zi cu zi. 


      Cand nu suntem plecati din oras, suntem in Bucuresti si ne bucuram de aer liber si de activitati placute explorand orasul in care traim.

      Acest articol este despre flori, locuri, culori si momente de tihna din acest week-end prin Bucuresti. Incep cu Expo-flora din Herastrau de la sere



 

continui cu Muzeul Satului (saptamana aceasta sunt zilele muzeului si merita o iesire de nota 100)


 


 

ajung in centru (ma bucur de gulgutele de la Cercetasi de pe Calea Victoriei - sincere felicitari pentru eveniment caci a fost foarte frumos si extrem de multa munca depusa de Cercetasii Romaniei)

apoi ma bucur de un magazin cochet undeva pe la Romana, My romanian store. Aici am descoperit o lucrare a unei ilustratoare extrem de talentate (asta printre multe altele) si numele ei e Alexandra Ciocan.

 

      Partea frumoasa a plimbarilor in aer liber este ca poti vedea muuuulte lucruri frumoase, mici si mari, care mai de care mai interesante. Intre toate acestea, doua vietati mi-au atras atentia : o buburuza in 20 de puncte si o molie vultur de plop (laothoe populi asa dupa denumirea stiintifica). Sunt foarte multe vietati in jurul nostru, chiar in mijlocul Bucuresti-ului si daca ai un pic urechile ciulite si esti nitel atent le poti vedea/auzi.

      Peripetiile spre casa le-am incheiat cu sunete de privhigetoare (undeva la o gura de metrou), cu fosnet de arici prin gradina de la bloc si cu zgomote de "sonar" de la cius dragut care si-a inceput cantecul de noapte.

      Va doresc timp si mai ales ochi ageri si urechi bine ciulite ca sa puteti vedea si auzi lucruri extraordinare in jurul vostru dincolo de cele evidente!

cu drag,

Anca M