luni, 6 martie 2023

#creativebookchallenge2023 (05/2023) - de la lume adunate

       Bine v-am gasit oameni buni,

       Nici nu stiu cum sa incep acest articol mai frumos. Intre persoanele care au citit articolele de pe blog legate de #creativebookchallenge2023 una mi-a trimis o recenzie minunata la o carte pe care tocmai a citit-o, si nu oricum, ci in engleza. Pe mica cititoare o cheama Sarah, are 10 ani si este o fetita minunata si creativa. Ca sa mearga si mai bine cititul si-a facut o coperta la cartea pe care o are in curs si dupa ce o termina foloseste acesta coperta la urmatoarea carte. Sa mai adaug ca 12 carti intr-un an i se par prea putine? Adica poate 2-3 carti pe luna, fie, dar doar 1 (una?!) e prea putin. Ce pot spune este ca este un mic cititor pasionat si plin de energie.

      Fara prea multe alte detalii, am zis ca o astfel de bucurie e posibil sa va aduca si voua un zambet asa cum mi-a adus si mie. Cartea “Copacul cu 52 de etaje” (The 52-Storey Treehouse) este scrisa de catre Andy Griffiths si a fost publicata la Editura Macmillan Children's Books. Lectura placuta!

                 


      Bună Anca am terminat cartea “Copacul cu 52 de etaje” (era in engleza) și cum mi-ai zis tu să povestesc, asta e povestirea:

Doi Băieți,Terry și Andy s-au hotărât să construiască o căsuță în copac de fiecare dată adică în fiecare carte ei adăugau câte 13 etaje. Ei când își aminteau că trebuie să continue cartea, atunci domnul Nas-Mare venea în jurul paginii 30 și îi la mintea. De când a observat că domnul Nas-Mare nu a mai venit să le amintească ei s-au dus să investigheze ce s-a întâmplat. Când au ajuns la biroul domnului Nas-Mare au observat că biroul era foarte dezordonat și că era o omidă pe masă. Ei au ignorat-o. Băieții au început să caute indicii în biroul domnului Nas-Mare. Peste un timp ei și-au dat seama că omida ar fi putut vedea tot ce s-a întâmplat; atunci și-au amintit că ei au o prietenă numită Jill care putea vorbi cu animalele. Copii s-au dus la Jill acasă și au văzut că toate animalele, inclusiv Jill, sunt adormite. Pe masă unde dormea Jill, ei văzut un morcov foarte ascuțit. Andy s-a gândit că morcovul ar putea să fie ca și acul din povestea “Prințesa adormită”. Terry s-a uitat pe geam și l-a întrebat pe Andy dacă un prinț ar putea să o salveze pe Jill. Andy îi răspunse afirmativ lui Terry și se uită și el pe geam. Atunci Andy îl întreabă pe Terry de când este un castel acolo. Terry îi răspunse că nu știe că și el îl văzuse tot atunci. In casa lor din copac ei aveau și un etaj cu Ninja melci pe care Terry îi antrena, la alt etaj era o cameră cu costume, acea cameră era una dintre cele mai securizate din toată căsuța lor. Înainte să plece, Terry a luat trei costume: unul de broccoli, unul de morcov și pe al treilea nu îl mai tin minte. Ei au băgat-o pe Jill într-o chestie de sticlă și împreună cu omida au început să înainteze spre castel. În drumul lor ei au întâlnit două chestii care aplatizează pământul. Ei s-au speriat și au închis ochii, dar omida le-a mâncat pe ambele. Continuând drumul ei au întâlnit trei tauri care alergau cu foarte mare viteză spre ei. Omida îi mâncă și pe aceștia. Ei au continuat drumul. Mai încolo ei întâlnit 4 maimutoaie din acelea gonflabile. Desigur omida le-a mâncat și pe acelea numai că Terry era trist pentru că nu el iubea jucăriile acelea.

Continuând, ei au întâlnit niște semne pe care scria: doar legumele au voie, fără oameni, fără fructe, STOP. Atunci o roșie gigantă le-a apărut în față. Omida desigur o mâncă și pe aceea.

După ce au trecut de Roșia giganta, ei au ajuns la castel. Când au ajuns în fata castelului, ei au văzut o mulțime de legume care stăteau pe marginea unui covor roșu. Lor nu le-a pasat și au mers pe covorul roșu. Dintr-o dată în spatele lor apare printul cartof, un print cu mulți ochi, mai pe scurt foarte, foarte, foarte, foarte urât. Când printul o văzu pe Jill îi întrebă pe Andy și Terry ce face aceasta frumoasă prințesa într-o chestie de sticlă. Andy vroia sa îi spună că acest minunat de frumos om a fost adormit de un morcov otrăvit, dar Terry l-a oprit spunându-i regelui cartof ca ea a fost adormind de o vrajă malefică și că doar un print “chipeș” o poate salva cu un sărut. Atunci regele se apropie de sticlă și o săruta pe Jill. Aceasta se trezi. Printul spuse:

-OOOO frumoasa prințesa! Te-ai trezit! Sărutul meu a funcționat!

Nedumerită Jill a întrebat:

-Ce ai făcut??! M-ai sărutat? ȘI CE E CU COSTUMUL ASTA PE MINE????? Atunci ea l-a dat jos și toată lumea a fost surprinsă ca ea era un om! Terry a țipat la ea să nu o facă, dar aceasta nu a ascultat. Atunci regele le-a poruncit legumelor gardian să îi pună in temniță pană când poate să îi mănânce. In temniță ei l-au întâlnit pe Domnul Nas-Mare. Terry pentru ca nu era prea deștept a spus:

-Acum putem sa o rugam pe Jill să vorbească cu omida, ca omida sa ne spună ce s-a întâmplat cu Domnul Nas-Mare!

Dar Domnul Nas Mare spuse:

-DEȘTEPTULE!!! SUNT LÂNGĂ TINE SI ÎȚI POT SPUNE EU POVESTEA!

Atunci Terry fu de acord. Domnul Nas-Mare începu sa spună:

-Eu am colaborat cu…

.~Continuarea mai tarziu.~

        Deci clar nu asa se termina povestea, abia astept si eu continuarea, sper ca si voua v-a incantat sufletul. Sa aveti o zi si o saptamana minunate si spor la citit! E asa minunat sa imparasim unii cu altii asa bucurii mici, de zi cu zi.

cu drag,

Anca M 

2 comentarii:

din casuta noastra spunea...

Si eu astept continuarea si ii urez micutei cititoare mult spor la citit.

Anca M spunea...

Daaaaaaaaaaaa, a si venit, trebuie sa gasesc timp sa fac un articol si despre asta! Am sa ii arat mesajul tau. Sigur se va bucura.